Het was in de jaren 1973-1974 dat het populaire TV programma, Zeskamp, van de NCRV, waar Mill aan mee deed wekelijks werd uitgezonden.

Het was in de zomer van 1974, om precies te zijn 24 juli, dat Mill in de finale mocht spelen in Spel zonde grenzen, in Zwitserland.

De bekende commentator, Barend Barendsen was ook al gespot in Avenches en wie wil er dan niet op de foto met die spontane man, de BNer van die tijd. Ook vader en moeder Hendriks, ouders van Diny v.d. Linden lid van de Millse selectiegroep Spel zonder grenzen, waren die zomer erbij in Zwitserland en lieten dit mooie kiekje maken. Hij praatte het hele programma zo gezellig aan elkaar alsof de Millenaren thuis erbij waren.

Zij verbleven in het dorpje Murten aan de Murtensee. Mijn ouders beleefde een prachtige week, vele Millenaren reisden die week af naar het mooie Avenches, met zijn romeinse Arena waar het spel gespeeld werd.

Dat de finale Spel Zonder Grenzen zo’n regenachtig einde zou hebben met een minimaal aan punten, daar had niemand op gerekend. Drijfnat ging men in de bus huiswaarts naar Mill, of naar hotels in de buurt waar het romeins tafereel zich had afgespeeld.

Het was een prachtige belevenis waar veel Millenaren nog een mooie herinnering aan hebben.

Verslag Diny van der Linden, bron foto Hermsen Fotografie.