Brasserie d’n Buurman

Zondagmiddag 30 augustus is het zoals elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur bij de Lokale Omroep Mill weer tijd voor Het 12-uurtje.

In dit radioprogramma brengen Tom Raaijmakers en Corné Kremers naast de meest uiteenlopende interviews ook zinnige en onzinnige informatie, het actuele lokale nieuws en gezellige muziek. Maar ook maken zij de winnaar bekend van De Neije Krant prijsvraag en is het uiteraard ook Elvis-time.

Twan Poels uit Oeffelt nam enkele malen deel aan de Tour de France. Op dit moment kennen we hem vooral als makelaar. Maar hoe beleefde hij destijds de Tour, hoe anders is de wielersport anno 2020 en hoe kwam hij na zijn wielercarrière in het makelaarsvak terecht? In Het 12-uurtje gaan Tom en Corné het Twan allemaal vragen.

Op 1 september bestaat Brasserie d’n Buurman in Mill precies 1 jaar. Vlak na de start won eigenaar Sjors Dollevoet de Ondernemersprijs van de gemeente Mill en Sint Hubert. Na een succesvolle start kwam in maart echter corona. Maar Sjors bleek creatief en bleef toch volle bak ondernemen. Met welk gevoel Sjors terugkijkt op dit eerste jaar Buurman hoort u in Het 12-uurtje.

Ook is er een telefonisch gesprek met Guus Fonteijn. Hij is voorzitter van Hart in Actie. Afgelopen maandag moest men afscheid nemen van oprichter Toon Hermsen die vorige week is overleden. Wat Toon voor Hart in Actie betekende en wat Hart in Actie anno 2020 zoal doet komt in Het 12-uurtje aan de orde.

SES Langenboom en Juliana Mill spelen zondag 30 augustus een wedstrijd in de bekercompetitie op de Kogelberg in Langenboom. Door het coronavirus ook anders dan anders, bezoekers dienen zich tevoren aan te melden. Met Robert van Mierlo, nieuwe trainer van SES kijkt men in Het 12-uurtje alvast naar dit treffen.

Nina Swartjes begint op 1 september met Beweeggeluk.nl. Weten wat dit precies is, voor wie en hoe dit alles in zijn werk gaat en waar het idee vandaan kwam? Luister dan op zondagmiddag live (kan online of via een app wereldwijd) naar Het 12-uurtje, beluister de herhaling op vrijdagmiddag of check uitzending gemist op www.lokaleomroepmill.nl.