Na 18 jaar lesgeven in de bovenbouw van de Leeuwerik, de Straethof en de LenS ga ik een nieuwe uitdaging aan.

Waar ik heel veel kinderen de school heb zien verlaten naar het voortgezet onderwijs, ga ik nu zelf ook deze stap zetten. Ik ga werken op het Commanderij College in Gemert en vind het onwijs leuk om zelf te beleven/ ervaren/ ontdekken hoe het onderwijs na groep 8 verder gaat...

Natuurlijk doet het me wel een beetje zeer om Mill "te verlaten". Wat een gemoedelijke, fijne plek. Ik heb er al die jaren met heel veel plezier gewerkt. Er was geen één jaar hetzelfde. Ieder jaar nieuwe kinderen met nieuwe uitdagingen. De ene leerling wat afremmen, de andere wat aanmoedigen. Een groep vormen en zorgen dat iedereen binnen die groep zichzelf durft en mag zijn. Ik denk terug aan heel veel mooie gesprekken.

Ook de samenwerking met ouders vond ik altijd enorm waardevol. Het kostbaarste bezit van ouders zit bij je in de klas... samen op 1 lijn komen, openheid, je kwetsbaar op durven stellen, luisteren, vragen stellen, samen hetzelfde doel... Dank voor al het vertrouwen dat ik kreeg.

Het kamp, musical, afscheid nemen van de basisschool. Activiteiten waar kinderen naar uitkeken. Niet alleen de kinderen, maar ook ik genoot hier enorm van. Kinderen die niet durfden en het toch deden, de prachtige liedjes. Iedere keer weer kippenvel om kinderen op het podium te zien staan.

De keren dat ik met de auto de rij fietsers inhaalde op weg naar Overloon om te kijken of iedereen nog op zijn fiets zat, de kinderen die het nachtspel toch wel spannend vonden en net even wat langer bij de juf wilden blijven en de vele potjes "Helaas Pindakaas".

De afscheidsavonden: gedichtjes, liedjes, een quiz, verhalen...ieder jaar weer een programma afgestemd op de groep. De vele knuffels die ik kreeg van de kinderen. De tranen die vloeiden. De grootsten van de school, maar dan toch weer een beetje klein. Wat ga ik dat enorm missen.

Maar wat ik altijd uitdraag is dat je kansen mag pakken, uitdagingen mag aangaan...en dat is wat ik nu zelf ga doen. Een nieuwe uitdaging pakken. Iets wat me ongetwijfeld weer nieuwe herinneringen gaat bezorgen. En de herinneringen uit Mill... draag ik voor altijd met me mee.

Mocht iemand het leuk vinden mij nog iets te zeggen, gewoon nog eens te zien, dan kan dat. Op vrijdag 4 september van 17.30 - 19.00 uur neem ik afscheid. In verband met de maatregelen rondom Corona is het belangrijk dat je je hiervoor aanmeldt, zodat er niet teveel mensen tegelijk zijn. Het afscheid is buiten. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wilt u aangeven met hoeveel personen u komt?