Al twee jaar bestaat het Smaakcentrum Mill-Grave; daar waar kinderen op een positieve en speelse manier met alle facetten van gezonde voeding in aanraking komen.

De kinderen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeenten gemeente Mill en Sint Hubert en gemeente Grave komen drie ochtenden per schooljaar naar het Smaakcentrum in Langenboom en volgen hier de theorie- en praktijklessen. Sinds de oprichting hebben al meer dan 400 leerlingen de leerzame lessen gevolgd en heerlijke gerechten gekookt.

Het Smaakcentrum Mill-Grave draait volledig op vrijwilligers waarbij de locatiemanager voor de coördinatie en inkoop zorgt. Zonder de twintig vrijwilligers kunnen de activiteiten niet worden uitgevoerd en kan het Smaakcentrum niet bestaan. Helaas is er nu een groot tekort aan theoriedocenten, waardoor het verzorgen van de smaaklessen aan de leerlingen serieus in gevaar komt.

Docenten zijn broodnodig!

De theorielessen zijn door Stichting Smaakcentrum ontwikkeld waarbij er op een interactieve manier de kennis over gezonde voeding wordt gedeeld met de leerlingen. Wilt u deze belangrijke lessen geven aan onze tieners? Dan bent u van harte welkom bij het Smaakcentrum Mill-Grave. Monique Nelson, de locatiemanager, legt u graag uit wat we doen en in overleg kijken we samen hoe we uw hulp kunnen inzetten. Uiteraard zorgt het Smaakcentrum voor een goede begeleiding en lesmateriaal. Eind september starten de smaaklessen weer, dus neem vandaag nog contact op met Monique Nelson. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op telefoonnummer 06 51 11 00 82. Wilt u meer weten over het Smaakcentrum? Kijk dan op de website www.smaakcentrum.nl.