Scouting Langenboom bestaat uit jeugd/leiding uit Langenboom Zeeland en Wilbertoord. Woon je in een ander dorp? Dan ben je natuurlijk ook welkom.

Een gemengd gezelschap waarmee we elke week vooral heel veel plezier hebben. Onze leeftijdsgroepen zijn gemengd. (Jongens en meisjes). Waarom, nou dat is heel eenvoudig, omdat dit voor de ontwikkeling en het spel erg goed is. Ze zijn verschillende en kunnen daardoor veel van elkaar leren. Maar ook de kinderen en de leiding zouden niet anders willen. Zij vinden het veel gezelliger met elkaar.

Op vrijdag 4 september begint ons seizoen weer. Zoek je dus een leuke hobby waar je veel vrienden voor het leven krijgt, Uitdagende programma’s. Veel buiten bezig zijn? Wordt dan lid. Kinderen worden door het scoutingspel erg zelfstandig en maar ook de sociale vaardigheden worden vooral erg gestimuleerd. Misschien vindt je het wel leuk om te helpen en dit de kinderen te kunnen bieden, wordt dan leiding. Niets mooiers dan kinderen te zien genieten. Je kunt je bij ons ook als deeltijdleiding aanmelden.

  • Welpen 1: 7 jr. t/m gr 5 (vrijdag 16.30-18.00 uur)
  • Welpen 2: gr 6 t/m gr 7 (vrijdag 18.00-19.30 uur)
  • Scouts: 11 jr. t/m 14 jr. (vrijdag 19.00-21.00 uur)
  • Stam: 18 jr. en ouder (vrijdag 1x in de maand)

Informatie www.scoutinglangenboom.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en like ons op Facebook

Zomerkamp

Het hoogtepunt. De reden om vooral bij scouting te gaan. Elk jaar een te gek kamp samen met je vrienden. Een avontuur waar je nog jaren over na praat. Bij ons ging het kamp door. Wel aangepast want het vergde veel flexibiliteit van onze leiding.

Het thema werd Avatar en het geheim van de 4 elementen. Het vond dit jaar noodgedwongen in Langenboom plaats. Maar het plezier was er niet minder om. Alle vier de elementen kwamen aan bod. Welpen: Water werd vooral bij de Kuilen beleefd. Ofschoon de buikschuifbaan ook te gek was. Vuur was natuurlijk het kampvuur met een spectaculaire manier om het vuur te ontbranden. Aarde werd vooral met modder, hutten bouwen enz. beleefd. Lucht was het klimparcours waar ze op grote hoogte door de lucht klommen. Scouts: Natuurlijk gingen de scouts een stapje verder. De spellen waren nog uitdagender. Ze bouwde een eigen keuken waar ze elk dag een lekkere maaltijd kookte. Met een vlot varen over de Raam. Fakkels maken. Primitief koken waarbij krekelloempia s, gerookte zalm, frietjes op een dakotavuur, kip boven kampvuur enz. niet mochten ontbreken. Uiteindelijk op een geheime locatie overnachten in een zelf gemaakt “frietzakje” dat maakt het echt scouting. Natuurlijk hebben ze op het kamp maar ook het afgelopen jaar nog veel meer avonturen beleefd.

Wil jij ook meer uitdaging? Word lid en geniet samen met ons elke week van een leuk programma.