Foto: Cockie Kremers

Het is vandaag, zondag 6 september 2020 precies een jaar geleden dat Sjors Dollevoet zijn horecazaak opende in het voormalige pand van Blokker aan de Stationsstraat in Mill.

Brasserie d’n Buurman had een vliegende start en won in november de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert, maar moest op 16 maart door het coronavirus de deuren sluiten. Toch kijkt Sjors Dollevoet met een positief gevoel terug op het eerste jaar. “Het was een gevarieerd jaar dat alle kanten op is gegaan, maar het is me ontzettend goed bevallen. Ik ben voor grote uitdagingen komen te staan, maar ik heb er geen moment spijt van gehad en ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.”

Sjors werkte al van jongs af aan in de horeca: “Ik ben begonnen met een bijbaantje in de afwaskeuken bij Fitland en daarna ben ik de bediening in gegaan. Zo heb ik de liefde voor het horeca-vak gekregen. Ik heb op meerdere plekken in de horeca en bij evenementen gewerkt. Eigenlijk liep ik niet rond met het idee om ooit een eigen horecazaak te hebben, want zoiets moet ook maar net lukken. Maar het kwam op mijn pad en ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Al vanaf het begin liep het erg goed bij d’n Buurman. Het concept sloeg aan en bleek een gat in de markt te zijn. In november leverde hem dit de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2019 op, maar toen werd het 16 maart 2020. “Als ondernemer ben je erop ingesteld om je keuken draaiende en je medewerkers aan de gang te houden. Toen we de zaak moesten sluiten, hebben we gekeken wat we dan nog wel konden. Ik zag dat het hier tegenover bij Albert Heijn erg druk was en dat veel mensen boodschappen hamsterden. Ik dacht toen: waarom zouden wij daar onze producten ook niet kunnen verkopen?” Bram van de Ven van de Albert Heijn reageerde erg positief op het idee en al snel werden er door d’n Buurman vers belegde broodjes en afhaalmaaltijden verkocht.

Ondertussen is d’n Buurman aan de Stationsstraat alweer een tijdje open met inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen. “We zijn blij dat we weer open mogen zijn en weer gasten kunnen ontvangen. Maar het blijft uiteraard een vreemde situatie. Zeker in het begin toen je nog maar 30 gasten binnen mocht hebben. Maar dat begint nu alweer als normaler te voelen en iedereen begint er zijn weg in te vinden. Al hoop ik natuurlijk dat het weer snel mag zoals voor corona, maar nu is het even niet anders en is het nog even volhouden.”

Het 1-jarig bestaan laat Sjors niet zomaar voorbij gaan. “Het liefst had ik het heel groot gevierd, maar dat is nu niet mogelijk. Daarom gaan we dit de komende twee maanden met een actie vieren.” Bij De Neije Krant van deze week is een speciale kaart van d’n Buurman te vinden. “We hopen op deze manier zoveel mogelijk gasten mee te kunnen laten genieten. Met onze medewerkers zullen we beslist nog het glas heffen op dit 1-jarig bestaan, maar helaas dus geen groots feest.”

Meer weten? Like dan de Facebookpagina van d’n Buurman of zie www.buurmanmill.nl.