Vanwege het COVID-19 virus is D’n Inloop met ingang van juli 2020 op donderdagmiddagen geopend in Zaal Rogge C; de Computerinloop gaat tot nader bericht niet door. Volg hierover ook de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Weer een grote update van Windows 10 die voor de nodige problemen zorgde en vragen opleverde. Vooral de tijdsduur van de update verraste nogal wat gebruikers. Het brengt ons op een paar tips.

Als je de computer of laptop afsluit, zie je om de paar maanden de keuze tussen “Bijwerken en afsluiten” of “Bijwerken en opnieuw opstarten”. Kies je de eerste optie dan begint de computer met het updateproces voordat de computer afgesloten wordt en voltooit de update na het opnieuw opstarten. Dat laatste duurde deze keer bij diverse computers meer dan een uur, natuurlijk net als men ‘snel even wat wilde doen’. Daarom is ons advies om de tweede keuze te kiezen, de computer zijn werk te laten doen en de update af laten maken. Je moet er dan wel aan denken om een paar uur erna de computer alsnog uit te zetten. Het scherm uitzetten zodat ’s nachts alleen het lampje van de computer brandt mag ook.

Ook kun je de instellingen van de computer aanpassen zodat je meer beheer hebt. Houd de Windows toets ingedrukt en typ de letter “i” en laat beide toetsen los. Klik op: “Bijwerken en beveiliging” en in het volgende scherm op: “Geavanceerde opties”. Alleen bij “Opties voor bijwerken” en “Meldingen van updates” moet het schuifje op Aan staan. Na het bijwerken krijg je dan de melding dat de computer opgestart moet worden waarbij je zelf kunt aangeven op welke tijd het beste schikt.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wel bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.