In deze gastvrije gemeente worden de handen ineen geslagen om aandacht te vragen voor onze medeburgers en hun directe omgeving met een beperking, en dementie in dit geval, in het bijzonder. Een positieve beeldvorming en acceptatie van deze doelgroep in onze maatschappij.

Bij de Zonnebloem draait het om (het bij elkaar brengen van) mensen. Het voor elkaar klaarstaan. In gemeente Mill en Sint Hubert bestaat deze al jaren en heeft zijn sporen verdiend. De zonnebloem zet alles op alles om mensen met een beperking (in ruime zin van het woord) een onvergetelijke dag te bezorgen. Een beperking hoeft en mag nooit een belemmering zijn. ‘We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Om dat voor elkaar te krijgen, denken we altijd in oplossingen. Dat geldt voor onze vrijwilligers, voor onze donateurs en voor de partners waarmee we samenwerken. Stuk voor stuk doen zij er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen’, aldus een bevlogen Corry Toonen. ‘Gemiddeld hebben wij 120 Gasten ’.

‘Wij leggen met onze vrijwilligers contacten, brengen gezelligheid, organiseren activiteiten en maken uitstapjes mogelijk. Bezoeken frequent met onze bezoekvrijwilligers onze gasten/deelnemers die dit waarderen. Zorgen voor attenties en ook op de nationale ziekendag wordt men niet vergeten.

Met regelmaat organiseren wij deze activiteiten op een zaterdagmiddag zodat ook de mantelzorger aanwezig kan zijn of juist een vrije weekenddag heeft’.

Corry vervolgt: ‘Mensen, Gasten (maar ook waarvan de partners dementie hebben) blijven lid. Wij verliezen hen niet uit het oog, intensiveren soms (naar behoefte) het bezoek en bespreken of wensen veranderen tav bezoek en activiteiten. Uiteraard speelt mate van dementie wel een rol. Soms komt degene met dementie niet meer maar nog wel de partner/mantelzorger om deze een mooi moment te kunnen blijven bieden’.

13 februari jl is door alle vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Mill en Sint Hubert de training Dementie Vriendelijk gevolgd. Doordat vrijwilligers van Zonnebloem de training gevolgd hebben, geven zij een signaal af dat zij burgers (en Gasten) met dementie serieus nemen. Als waardering voor het volgen van deze training en omdat de Millse Zonnebloem voldoet aan alle criteria Dementie Vriendelijk ontvangen zij de landelijke erkenning.

Hebt u als vereniging of organisatie ook interesse om de training GOED om gaan met Dementie te volgen? Laat u gegevens achter bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt contact met u opgenomen.