Het 12-uurtje is een wekelijks radioprogramma bij de Lokale Omroep Mill wat elke zondagmiddag door Tom Raaijmakers en Corné Kremers gemaakt wordt.

De redactionele inhoud van het programma is grotendeels in handen van de redactie van De Neije krant en inmill.nl. Ook deze keer heeft men weer een gevarieerd aanbod aan onderwerpen samen weten te stellen. U doet er dus goed aan van 12.00 uur tot 14.00 uur live mee te luisteren om niets te missen.

Wat is nu de precieze naam? Lunapark, Cakewalk, Sjimmie of Holly Holly? Dat zullen Tom en Corné komende zondag beslist vragen aan Frits Hoefnagels. Want zondag heeft men Frits aan de telefoon om alvast vooruit te kijken naar de Millse kermis die van 19 tot en met 22 september gehouden zal worden en waar ook de familie Hoefnagels weer met hun attractie aanwezig zal zijn.

Het Platform Gehandicapten Mill werkt op dit moment aan het uitrollen van het VN-verdrag om ook in onze gemeente meer aandacht te vragen voor het leven met een beperking. Wat er zoal in dit verdrag staat en wat er beter zou kunnen maar vooral moeten, daarover praat men met PGMill voorzitter Guus Fonteijn.

René van de Wijngaard uit Sint Hubert begon onlangs Therapie Vrijzijn. Vorige week was er in De Neije Krant en op inmill.nl al het een en ander over te lezen. Maar wat René precies doet, dat hoort u ook in Het 12-uurtje als Tom en Corné met René bellen.

Op dit moment loopt het traject om per 1 januari 2022 de gemeente Mill en Sint Hubert samen te voegen met Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis tot de gemeente Land van Cuijk. Vaak wordt er gesproken over kernendemocratie om inwoners nu en straks hierbij te betrekken. Wat kernendemocratie precies is en hoe inwoners actief kunnen participeren in deze gemeentelijke herindeling, dat vragen Tom en Corné komende zondag aan burgemeester Walraven.

Enkele ex-verslaafden uit het Land van Cuijk willen verslaafden in herstel graag helpen. Daarom begonnen zij onlangs een hulpgroep. Tim van Loon uit Sint Hubert is een van de initiatiefnemers en met hem praten Tom en Corné over het hoe, wat en waarom in Het 12-uurtje.

Maar ook deze keer in Het 12-uurtje zoals elke week, is het Elvis-Time en de bekendmaking van de winnaar van De Neije Krant prijsvraag. Hiermee is een Neije Krant koektrommel en Ontdek Mill verjaardagskalender te winnen. Like ook de Facebookpagina van Het 12-uurtje om niets te missen!