Foto: Cockie Kremers

Op 2 september 1960 werd The Florist aan de Brandsestraat in Mill officieel ingeschreven als bedrijf. Dat is deze maand dus alweer 60 jaar geleden.

Dit jubileum laat The Florist niet zomaar voorbij gaan. Vanaf deze week wordt het samen met klanten 60 dagen lang gevierd met diverse acties. Bekijk daarvoor de flyer die dit weekend samen met De Neije Krant in de bus valt en de advertentie in de krant.

“Mijn vader had aan de Brandsestraat een stukje grond waar hij bloemen kweekte. Die werden hier aan huis in de bijkeuken verkocht,” vertelt Herman Gerrits. “Dat was waar nu de kassen staan. Hij deed dat al een jaar toen de verkoop van de snijbloemen wat serieuzere vormen aannam. Toen schreef hij zich als The Florist in bij de Kamer van Koophandel. In 1962 werd er een kas gebouwd om ook in de winter te kunnen kweken. Ons mam vond het minder prettig dat iedereen binnen in de keuken kwam om bloemen te kopen, dus dat verhuisde toen ook naar die kas.” Daarna is er nog een paar keer uitgebreid. In 1982 werd besloten om alles te slopen en werd de huidige kas gebouwd.

Herman is letterlijk en figuurlijk geboren en getogen tussen de bloemen en planten. “Mijn box stond echt tussen de bloemen en planten. Mijn ouders werkten beiden in het bedrijf. Het was destijds hard werken, en nog steeds. Ik weet nog dat er hier in de kas een schommel werd opgehangen zodat ik kon spelen en zij mij toch een beetje in de gaten konden houden.” Dat Herman ook geïnteresseerd raakte in het vak, is dus niet vreemd. Na zijn schooltijd begon hij dan ook thuis in de zaak, ondertussen alweer 35 jaar geleden. Wat hij er zo mooi aan vindt? “Het is echt een super mooi vak, klanten helpen vind ik geweldig en is erg afwisselend. Als je ’s morgens begint weet je niet wat er die dag gaat gebeuren.”

Zelf bloemen kweken doet The Florist overigens anno 2020 niet meer. “Dat is niet meer rendabel. Daarvoor zijn we te klein en zijn er te veel regels. Ik heb zelf nog ooit 2 hectare snijbloemen gehad, maar zelfs dat is tegenwoordig niet groot genoeg. We richten ons nu dus puur op de verkoop van bloemen en planten.” Maar er is meer veranderd in de wereld van bloemen en planten: “Ik ben bijna dertig jaar lang om 4 uur opgestaan om naar de veiling te gaan om spullen in te kopen. Maar met de hedendaagse techniek kan dat allemaal op afstand. Qua logistiek is het onvoorstelbaar; elke dag komen er gewoon verse bloemen binnen, dat is echt perfect geregeld.”

Meer weten over The Florist?

Like dan hun Facebookpagina en zie www.theflorist.nl.