Foto: www.facebook.com/MinibiebLangenboom

Op zaterdag 19 september van 10.00 uur tot 16.00 uur is het voor de eerste keer de Dag van de Minibieb! Op deze dag zullen heel veel minibiebs in Nederland leuke (corona-proof) activiteiten organiseren.

Een minibieb is een (kleine) kast waar iedereen uit de buurt gratis boeken kan ruilen, meenemen en doneren. Ook hebben we bij minibieb Dorpsstraat 36, Langenboom puzzels, spelletjes, tijdschriften, strips en DVD's voor kinderen.

Tevens is de minibieb ook een kinderzwerfboeken station. Kinderzwerfboeken zijn bedoeld om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om in hun vrije tijd te lezen door middel van (gratis) kinderzwerfboeken die door heel Nederland te vinden zijn.

Bij de minibieb op de Dorpsstraat 36 in Langenboom zullen er bij mooi weer extra veel boeken staan en ook hebben we leuke kleinigheidjes voor de kinderen liggen.

Verder zal er een bak buiten staan waar jij jouw boeken die je niet meer leest kan doneren!

Samen met andere minibiebs in de regio is er een fietsroute gemaakt, via deze volgende link https://goo.gl/maps/HAvMojK5juC9t6W47 kan je de route vinden. De route is zo'n 34 km lang en komt langs 8 verschillende minibiebs.

Minibieb Nederasselt, Bieb-po-wagen 'De Prins' in Gassel, Minibieb Reek, Het Esters biebke in Escharen, Plantenbieb Grave, Minibieb Velp en Minibieb Voederheil in Zeeland.

Wil je de route uitbreiden?

Er zijn nog meer minibiebs te vinden: Minibieb Oventje, Het Boekenstation in Beers en Minibieb Nistelrode.

Dus pak op 19 september de fiets, laad je fietstassen vol boeken en ga een rondje fietsen!

De minibieb is op Facebook te vinden op www.facebook.com/MinibiebLangenboom.