De Horst zoekt vrijwillige chauffeurs om cliënten in de ochtend thuis op te halen en ze naar de zorgboerderij te brengen en/of in de middag weer naar huis.

De Horst is 6 dagen per week geopend van 10.00 - 16.00. “Het is echt mooi en dankbaar werk,” vertelt Jelle Albers van de Horst. “Mensen zijn altijd blij als ze opgehaald worden om weer naar de Horst te gaan.”

Zorgboerderij de Horst aan de Krommedijk in Mill biedt sinds 2006 dagbesteding voor mensen met dementie, niet aangeboren hersenletsel en psychische problemen. Sinds vorig jaar is men een zelfstandige organisatie. “Wij richten ons op mensen uit een regio van ongeveer 15 kilometer rond Mill,” vertelt Jelle Albers. “Het zijn mensen die nog thuis wonen en hier een of meerdere dagen, afhankelijk van hun indicatie naar toe komen. Wij bieden dagbesteding wat past bij de individuele belangstelling. We proberen veel buiten te zijn, dus in de tuin, bij de dieren, bij de bloemen en we hebben een wandelpad. Ons uitgangspunt is dat onze cliënten een gezellige dag moeten hebben. Of men nu in de tuin wil werken of alleen maar lekker rustig zitten, buurten of een spelletje wil doen, alles kan.” In deze coronatijd kan men zo’n 14 cliënten per dag ontvangen en dagbesteding bieden.

Sinds begin dit jaar haalt men cliënten zelf op met een eigen busje. “Binnen de gemeente Mill en Sint Hubert komt men met de Wensbus van de SWOM. Maar cliënten van buiten onze gemeente halen we dus zelf op en brengen we weer naar huis. Eerst maakten we gebruik van een taxibedrijf, maar sinds begin dit jaar doen we dat zelf. Dat heeft wel een meerwaarde, onze chauffeurs hebben meer tijd en kunnen het rustig aan doen. Ook bekende en vaste chauffeurs is prettiger voor onze cliënten.”

Wat ga je precies doen?

Met het busje van de Horst haal je ongeveer 4 - 6 cliënten op om deze naar de Horst te brengen of weer thuis te brengen.
De rijtijden zijn tussen ±8.30 en 10.00 en/of tussen 16.00 en ±17.00. Je kunt kiezen of je in de ochtend, in de middag of beiden tijden wilt rijden.
De cliënten wonen in een straal van 10 km van de Horst.
De cliënten zijn nog mobiel en maken geen gebruik van een rolstoel. Wel hebben sommigen lichte ondersteuning nodig bij het in- en uitstappen.

Wat vragen we van je?

  • Geldig rijbewijs
  • Verantwoorde rijstijl
  • Sociaal, geduldig en behulpzaam
  • Graag een praatje willen maken

Heeft u interesse?

Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0485-471310 en vraag naar Jelle Albers. Zie voor meer informatie ook www.zorgboerderijdehorst.nl.