Bennie Bens en Jesper Bens (Foto: Cockie Kremers)

Alweer zo’n vijf jaar is Bennie Bens houten vloeren te vinden aan de Hork 18 in Cuijk. Het bedrijf waarmee Bennie ooit begon aan de Noordstraat in Wilbertoord is gespecialiseerd in de meest uiteenlopende houten vloeren, maar levert ook PVC vloeren en laminaat.

Daarnaast beschikt men over een ruime outlet waar de doe-het-zelver terecht kan voor de aankoop van voordelige budget vloeren inclusief deskundig en gratis advies.

Bennie Bens (54 jaar) werkte na zijn schooltijd als verkoper bij een houthandel in Boxmeer waar men ook houten vloeren verkocht. “Bij ons thuis zit ondernemen in het bloed, mijn vader was ondernemer en ook mijn broers zijn als zelfstandig ondernemer actief. Ook ik besloot na een jaar of tien in loondienst gezeten te hebben als ondernemer aan de slag te gaan met het verkopen, monteren en onderhouden houten vloeren.” Terwijl Bennie ondertussen ook PVC vloeren en laminaat verkoopt en legt, ligt zijn hart bij houten vloeren. “Bij laminaat of PVC zit bijvoorbeeld elke noest om de zo veel meter op dezelfde plek. Bij echt hout is dat anders, het is een natuurlijk product, hout is echt en elk stukje hout is uniek. Daarom komt er ook ervaring bij kijken om een houten vloer goed te leggen of om een bestaande vloer te renoveren.”

Sinds enkele jaren is zijn zoon Jesper (21 jaar) actief in het bedrijf. “Ik heb een opleiding parketteur gedaan. Je leert daar alles over hout en houten vloeren. Welke ondervloer is nodig, wat kan wel en wat kan niet, welke soort houten vloer is in bepaalde situaties het beste maar ook het onderhoud van vloeren maakt deel uit van deze opleiding.” Voor het renoveren van bestaande vloeren is specialistische machines nodig. “We hebben deze aangeschaft toen Jesper hier begon,” vertelt Bennie. “Het is ongelofelijk als je ziet hoe versleten houten vloeren er weer uit gaan zien nadat we deze hebben geschuurd en gelakt. Zelf heb ik dit eerst nooit gedaan, ik huurde daarvoor een specialist in, maar sinds Jesper hier ook werkt doen we dat dus wel zelf.”

De houten vloeren, ook geschikt voor vloerverwarming, kunnen gerookt, verouderd, geborsteld, fijn bezaagd en in iedere kleur geleverd en gemonteerd worden. “We werken samen met verschillende bedrijven in Nederland waar we het hout vandaan halen,” vertelt Jesper. “Elk bedrijf is gespecialiseerd in bepaalde soorten houten vloeren, zo kunnen we aan alle individuele wensen voldoen. Dit voor zowel particulieren als bedrijven.”

Ondanks het gegeven dat zowel Bennie als Jesper liefhebber zijn van houten vloeren, leveren en monteren ze ook laminaat en PVC vloeren. “Klopt, we leveren en monteren alle soorten vloeren, we werken het volledig inclusief plinten van A tot Z af. Maar omdat we ook de doe-het-zelver bedienen, zijn we een tijdje geleden ook gestart met een outlet. Daar kan men terecht voor budget vloeren die je ook bij bouwmarkten kunt vinden. Men legt die vloeren dan zelf, maar uiteraard bieden we wel vanuit onze eigen ervaring advies.”

Bennie Bens houten vloeren
De Hork 18
5431NS Cuijk
Telefoon: 0485-478377
Mobiel: 06-22015756

Zie voor meer informatie ook www.benniebenshoutenvloeren.nl.