Ruim 1 op de 7 huishoudens met een koopwoning in de gemeente Mill en Sint Hubert (15%) heeft in de afgelopen twee weken de €45,-voucher voor duurzame producten verzilverd in de webshop van het energieloket Brabant Woont Slim.

Daarmee heeft de gemeente de door de Rijksoverheid gestelde targets ruimschoots behaald. De webshop is nu gesloten. Met alle LED-lampen, tochtstrips, waterbesparende douchekoppen, en meer energiebesparende producten is onze gemeente weer duurzamer geworden.

De voucheractie van Brabant Woont Slim maakt onderdeel uit van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Een speciale uitkering die aan gemeenten is verstrekt om huiseigenaren te helpen met energie besparen. Onder deze regeling vallen ook gratis energiespreekuren die het energieloket organiseert tot het einde van dit jaar. Het ziet ernaar uit dat er in de nabije toekomst een vervolg komt op de landelijke RRE, waarin ook woningcorporaties en huurders aan bod komen.

Gratis energiespreekuren

Op verschillende woensdagen kunt u de bibliotheek van Mill terecht voor persoonlijk en onafhankelijk advies over energiebesparing en –opwekking. Het gratis energiespreekuur vindt plaats op woensdagmiddag van 16.30 tot 18.30 op de volgende data:

  • 7, 14, 21 en 28 oktober
  • 4, 11, 18 en 25 november
  • 2, 9, 16, 23 en 30 september

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 48 uur van tevoren op www.brabantwoontslim.nl/spreekuurmillsinthubert. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Op locatie worden coronamaatregelen gehanteerd.