Voor Kelly van Deursen (1997) uit Wilbertoord is dans een belangrijk en zeer groot onderdeel van haar leven. Sinds deze week heeft zij een eigen dans- en sportschool aan de Houtzagerijstraat 15 in Mill waar zij danslessen en fitnessgroepstrainingen geeft voor alle leeftijden.

“Met KellyDance geef ik verschillende danslessen en verzorg ik fitnessgroepslessen. We doen daarbij geen fitness met apparaten,” vertelt de enthousiaste jonge onderneemster uit Wilbertoord. “De danslessen zijn ook voor kinderen, al vanaf twee jaar kunnen ze hier terecht. Voor deze kleinere kinderen hebben we een les met de naam ‘Beste maatjes’ en deze volgen ze samen met papa, mama of bijvoorbeeld opa of oma. De les wordt gegeven door een dans- en muziekdocent en bestaat uit dans- en muziekopdrachten, instrumenten en liedjes. Dit soort lessen dragen bij aan de ontwikkeling van de motoriek, muzikaliteit, creativiteit en het ritmegevoel.” Maar ook veel andere soorten dans die kinderen en jongeren aanspreken zijn bij KellyDance te volgen.

Daarnaast kunnen ook volwassenen bij Kelly aan de slag. “Voor mensen die bijvoorbeeld vroeger ooit gedanst hebben en het op een wat rustigere manier op willen pakken, hebben we Dans Balans op het rooster staan. Deze les wordt aangepast aan de groep die ik voor mijn neus heb staan. Elke les is weer anders. Hebben mensen bijvoorbeeld last van hun knieën of rug, dan wordt daar in de les rekening mee gehouden.” Daarnaast zijn er ook lessen te volgen die in de categorie fitnesstrainingen vallen zoals Zumba, Jumping fitness op trampolines en piloxing. Dit laatste is boxen, pilatus en ballet in één les.

Al op haar derde begon Kelly zelf met klassiek ballet. “Ik heb altijd iets met dansen willen doen, maar wat dat ‘iets’ was, wist ik niet. Op mijn veertiende heb ik een maatschappelijke stage gedaan en daarbij heb ik dansles gegeven. Vanaf dat moment wist ik dat ik dansles wilde geven aan kinderen en volwassenen.” In 2015 is ze afgestudeerd als uitvoerend danseres aan de MBO-HBO Fasttrack dans opleiding in Arnhem. Daarna heeft ze een vervolg opleiding gedaan en is ze in 2019 afgestudeerd aan de Bachelor Docent Dans ArtEZ in Arnhem. Dit betekent dat ze zowel dansdocent als danser, choreograaf en ondernemer op HBO-niveau is. Ook is Kelly gecertificeerd als Zumba, Jumping, Jumping kids- en Piloxing barre Fitness-instructrice. Als dansdocente vindt Kelly het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt tijdens haar lessen. “Gezondheid en werken binnen ieders eigen mogelijkheden staan centraal, zodat iedereen het plezier van bewegen en dans kan ervaren.”

In 2016 is ze begonnen met haar eigen onderneming KellyDance, een ‘rijdende dansschool’, waarmee ze vooral actief was in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. “Ik vond het tijd om een eigen plekje te hebben in plaats van rondjes te rijden door Nederland. Vandaar dat ik in Mill nu KellyDance ben gestart.” Aan de Houtzagerijstraat in Mill is een bedrijfsunit omgebouwd tot dans- en sportschool. “We hebben met de verbouwing nu mede door de maatregelen rond het coronavirus gezorgd dat de ventilatie op en top is en er een prima afzuiging is. We kenden alle RIVM-regels en hebben daar dus prima rekening mee kunnen houden.”

Kelly volgde diverse workshops in Londen en New York. In New York is ook de foto gemaakt bij dit artikel.

Meer weten over de dans- en fitnesslessen? Zie www.kellydance.nl.