Beste inwoners, het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig.

Daarom is vanaf 6 oktober een periode van ‘aandacht voor elkaar’ gestart. Overal in Nederland worden in deze periode activiteiten georganiseerd die in het teken staan van luisteren naar elkaar en elkaar op een veilige manier ontmoeten. Hoe mooi zou het zijn als we daar ook in onze gemeente aan mee doen!

Samen eten

Als voormalig smaakburgemeester van Nederland weet ik als geen ander hoe leuk en belangrijk het is om met elkaar te genieten van lekker en gezond eten. Hoe bijzonder het is wanneer iemand anders met aandacht en zorg een mooie maaltijd voor je kookt. Of dat anderen van jouw kookkunsten genieten. Dat bracht mij op een idee!

In de week voor Kerst ga ik koken voor een aantal inwoners in onze gemeente. En natuurlijk gaan we daarna met elkaar deze maaltijd nuttigen en is er tijd om bij te praten. Hoe, waar en met wie dat gaat gebeuren dat laat ik nog weten. Eén ding weet ik echter wel al zeker; het zal coronaproof gebeuren en daarom waarschijnlijk voor een klein gezelschap zijn. Dat vind ik tegelijkertijd oprecht jammer. Ik zou iedereen die deze ‘aandacht’ nodig heeft, wel zo’n gezellige maaltijd gunnen. Vooral nu de dagen steeds korter worden in deze, voor velen, eenzame coronatijd.

Belangrijke oproep!

Daarom heb ik bij deze alvast een oproep aan alle hobbykoks, kook- en bakfanaten en chefkoks uit onze gemeente:
Vind jij het leuk om, net als wij, in de week voor kerst een klein groepje mensen bij elkaar te brengen, voor hen te koken en met elkaar te genieten van jouw culinaire uitspattingen? Of ben je een meesterbakker en lijkt het je mooi om te gaan koffiedrinken met een aantal dorpsgenoten onder het genot van jouw taartenproeverij? Doe dan mee!

Natuurlijk staat de precieze invulling iedereen vrij. Ik zou het vooral fantastisch vinden als er in die decemberweek, als afsluiting van de periode van de aandacht én net voor de feestdagen, zoveel mogelijke culinaire, verrassende (en coronaveilige) ontmoetingen ontstaan.

Binnenkort komt er meer info en volgen er nog tips en ideeën. Houd de Neije Krant en onze sociale media in de gaten.

Burgemeester Antoine Walraven