Donderdagavond 22 oktober zal om 18.00 uur Albert Heijn van de Ven aan de Markt in Mill de deuren sluiten om na een verbouwing en compleet nieuwe inrichting op woensdag 4 november om 11.00 uur weer open te gaan.

“Alles wordt nieuw,” vertelt Luc van de Ven. “Zowel Etos, Gall & Gall als Albert Heijn wordt helemaal vernieuwd. Van tegelvloer tot en met plafond en alles wat daar tussen zit. Het is een gigantische klus om dit alles in goede banen te leiden. Er is een speciaal team opgezet die dit alles gaan coördineren. Alleen al het leeg maken van de winkel is veel werk, er komen die donderdagavond ik dacht een stuk of acht vrachtwagens met lege kratten en die halen de hele winkel binnen enkele uren helemaal leeg.”

In het verleden bestond de huidige Albert Heijn uit 2 winkels. “De C1000 begon in 1993 en de Edah van Frans Maas zat er toen al enkele jaren. De contouren van deze winkels zijn nooit veranderd. Dat gaan we nu wel aanpakken.” Bram van de Ven, die sinds 1 januari samen met zijn vader eigenaar is van Albert Heijn in Mill, vertelt dat bij deze verbouwing ook de loze ruimtes die er nu zijn efficiënter gebruikt gaan worden. “Je hebt links en rechts altijd wat hoeken en gaten waar we nu spullen neerzetten. Doordat we nu een muur gaan verplaatsen, komt er een meter of vier meer winkelruimte. Ook de huidige Coronatijd vraagt om die extra ruimte. “Het lijkt erop dat anderhalve meter afstand toch een soort standaard gaat worden. We gaan de paden breder maken zodat dit ook kan. Daarnaast is er al langer de wens en behoefte om Gall & Gall meer ruimte te geven, dat gaan we nu ook meteen realiseren.” Ook komt er een ruimere opzet voor de zelfscanners.

Bij de nieuwe formule staat sfeer en beleving centraal. “Denk aan een markthal of een pleintje waar je alle versproducten kunt vinden. Er komt een uitgebreidere vleesafdeling en grill waar we producten kunnen grillen, de broodafdeling krijgt een hele nieuwe opzet en uitstraling en ook de groenten en fruit gaan we helemaal vernieuwen. Hier komt bijvoorbeeld ook een dry misting overheen.” Daarnaast krijgt de winkel een aantal led-schermen waarop men niet alleen meer kan laten zien rond diensten en producten van Albert Heijn, maar bijvoorbeeld ook het lokale nieuws of aankondigingen van lokale activiteiten.

De huidige Albert Heijn in Mill is alweer dertien jaar oud. Luc: “Nu worden ook de machines achter de koelingen vernieuwd, we gaan van het gas af en er is een systeem om warmte terug te winnen. Alles wordt gemoderniseerd.” Maar wat blijft bij Albert Heijn, Etos en Gall & Gall is het dorpse karakter en persoonlijke klantvriendelijkheid.