Aandacht voor elkaar. Dat is sowieso al de basis van het wekelijkse radioprogramma Het 12-uurtje bij de Lokale Omroep Mill. Maar zondag 25 oktober is dat zeker het geval tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Want dan staan er diverse telefonische interviews in het draaiboek waarbij Aandacht voor elkaar centraal staat. Luister wereldwijd mee via o.a. www.het12uurtje.nl.

De gemeente Mill en Sint Hubert is op zoek naar een nieuwe exploitant voor het strandpaviljoen op de Kuilen. Daarnaast werd onlangs bekend dat het woonwagencentrum weer terug zal keren aan de Mergen in Mill. Wethouder van den Boogaart zal in Het 12-uurtje deze zaken toelichten.

Ontdek Mill heeft het initiatief genomen om in de aanloop naar kerst in elk kerkdorp een grote kerstboom te plaatsen. Maar het is meer dan een kerstboom, het moet een Wensboom worden waarbij nog diverse andere losse activiteiten aan kunnen sluiten. In Het 12-uurtje is een telefonisch interview te horen met Ontdek Mill voorzitter Bart van Hees hierover.

De medewerkers van Bij Sas en Bep in Myllesweerd hebben het idee opgevat om glaswerk op te halen bij ouderen en dit voor hen naar de glasbak te brengen. Dit in eerste instantie voor de oudere bewoners in de diverse appartementen in Mill. Waar dit idee vandaan komt en hoe men zich kan aanmelden, dat zal Saskia Toonen vertellen in Het 12-uurtje.

Burgemeester Antoine Walraven roept in het kader van Aandacht voor elkaar (hobby)koks en bakliefhebbers op in de week voor kerst voor anderen een maaltijd te bereiden of wat lekkers te bakken. Hoe dit in de praktijk in zijn werk zal gaan zal de burgemeester in Het 12-uurtje toelichten.

Anco Bloemendal, Guus Fonteijn en Henk Ermers maakten in het voorjaar het radioprogramma Hoe gaat het bij de Lokale Omroep Mill. Een programma wat speciaal werd gemaakt tijdens de intelligente lockdown voor iedereen die alleen thuis zat. Nu er weer strengere maatregelen zijn en veel mensen weer aan huis zijn gebonden, is dit programma vanaf komende week weer op dinsdag- en donderdagochtend te horen. In Het 12-uurtje zal Anco alvast een tipje van de sluier oplichten over de inhoud van hun programma.

Meer weten over Het 12-uurtje? Like dan de Facebookpagina van dit programma en bekijk ook de site www.het12uurtje.nl.