In het voorjaar 2020 hebben Anco Bloemendal, Henk Ermers en Guus Fonteijn tot aan 1 juni een radioprogramma gepresenteerd voor mensen die gedwongen in isolement terecht kwamen vanwege de Corona maatregelen.

Op dit moment worstelen opnieuw kwetsbare en ouderen met eenzaamheid. Mensen krijgen minder bezoek en dreigen in een sociaal isolement terecht te komen.

Geconfronteerd met een oproep van burgemeester Antoine Walraven hebben de programmamakers, na overleg met het bestuur van de LOM en SWOM, besloten het radioprogramma "Hoe gaat het " vanaf dinsdag 27 oktober te hervatten tot minimaal Nieuwjaar 2021.

Voortaan iedere dinsdag en donderdagochtend! "Hoe gaat het"

Het programma zal wekelijks op dinsdag en donderdagochtend van 10.00-12.00 uur rechtstreeks worden uitgezonden, de herhaling is diezelfde dag tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Het wordt weer een live radioprogramma met gezellige muziek, tips. Maar ook gesprekken met o.a. personen die worstelen met eenzaamheid verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die deze mensen ervaren door corona. Er wordt ook gesproken met personen die als vrijwilliger of hulpverlener kwetsbare en eenzame mensen ondersteunen en bijstaan.

Iedere uitzending maken luisteraars kans op een "koop lokaal - ondernemers collectief Mill cadeaubon." door het antwoord te raden op een quizvraag of het geluidsfragment te herkennen.

Aandacht voor elkaar

Burgemeester Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert zei het 5 oktober in de Gelderlander treffend "Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig."

Daarom is hij gestart met een periode van "aandacht voor elkaar". Overal in Nederland worden in deze periode activiteiten georganiseerd die in het teken staan van luisteren naar elkaar en elkaar op een veilige manier ontmoeten.

In de eerste uitzending van 27 oktober wordt burgemeester Walraven geïnterviewd om te vertellen hoever hij is met zijn project" Aandacht voor elkaar ".

Hij zou het fantastisch vinden als er in de week voor Kerstmis, net voor de feestdagen, zoveel mogelijke culinaire, verrassende (en coronaveilige) ontmoetingen ontstaan in onze gemeenten. Dat zal uiteraard coronaproof moeten gebeuren en daarom waarschijnlijk voor een kleine gezelschappen.

Waar is programma te horen?

Het programma is te horen op kanaal 45 bij Ziggo, op de gewone radio op 107, op www.lokaleomroepmill.nl en www.50plusmill.nl.