Al zo’n zeven jaar is Marcel Fleuren uit Wilbertoord actief met het geven van cursussen op het gebied van EHBO, BHV, reanimatie en kinder-EHBO. Daarnaast geeft hij advies en voorlichting en levert hij alle aanverwante materialen zoals AED-apparaten, elektroden en verbandmateriaal.

Dit alles valt binnen het bedrijf Marcel Fleuren Training en Services, wat hij naast zijn vaste baan als chauffeur op de ambulance heeft opgestart. Onlangs nam hij de BHV-tak en alle bijbehorende materialen over van City Resort in Mill waarmee hij zijn diensten en mogelijkheden nog verder uit heeft kunnen breiden.

Het is ondertussen tien jaar geleden dat Marcel Fleuren chauffeur werd op de ambulance. En dat werkt bracht hem ook op het idee zijn eigen bedrijf op te zetten. “Ik werd gevraagd om eens wat te komen vertellen bij een organisatie over het werk op de ambulance. Dat heb ik gedaan en een paar weken later belden ze weer met de vraag of ik een BHV training (Bedrijf Hulp Verlening) wilde verzorgen. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het leek me wel leuk.” Marcel verdiepte zich in de materie en in combinatie met zijn eigen ervaring als ambulancechauffeur zorgde ervoor dat er steeds meer vraag kwam naar zijn BHV trainingen. “Hierbij geef je aan medewerkers bij bedrijven, instellingen en organisaties een training rond EHBO, wat je moet doen bij brand en hoe je snel en veilig een bedrijf kunt ontruimen. Speciaal voor kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang doe ik ook cursussen kinder-EHBO en soms doe ik dat ook voor groepen ouders.”

De EHBO en reanimatiecursussen die Marcel geeft zijn vooral gericht op particulieren. “En zo’n reanimatietraining zou iedereen eigenlijk moeten doen. Want ieder leven is er één. Het duurt een avondje of dagdeel en dan beschik je over de basiskennis voor baby-, kinder- en volwassenenreanimatie en de omgang met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Per dag zijn er zo’n veertig volwassenen die een reanimatiebehoefte hebben. Dat zijn er dus best veel en hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe beter dat het is.” Zijn praktische ervaring zorgt ervoor dat de reanimatietrainingen die Marcel geeft aansluiten bij de werkelijkheid. “Bij een training zijn we vaak in een grote ruimte en is het rustig. Maar in de praktijk liggen patiënten vaak op het toilet, de badkamer, langs het bed of tussen de bank en de salontafel. Daarnaast komt er stress van jezelf en omstanders bij. Dat maak je bij een training niet mee, maar ik vertel dat vanuit de praktijk wel. Maar ook geef ik altijd aan: bij reanimeren kun je maar één ding fout doen en dat is niets doen.”

Begin oktober nam Marcel het klantenbestand en de materialen over van City Resort aan de Hoogveldseweg in Mill op het gebied van BHV trainingen. “Ik ben altijd BHV trainer geweest bij City Resort en daarvoor voor Fitland. Fletcher kwam in beeld en zij wilden de BHV-tak afstoten en dat heb ik toen overgenomen.” Ondanks deze coronatijd is Marcel druk met het geven van trainingen. “Groepen mogen maximaal uit dertig personen bestaan, maar ik geef nooit aan zulke grote groepen les. Het gaat mij om kwaliteit en niet om kwantiteit. Ik probeer meestal tussen de twaalf en vijftien personen per groep te doen. Dat om iedereen de juiste en voldoende aandacht te kunnen geven.”

Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met:

Marcel Fleuren
Wethouder Lindersstraat 53
5455 GJ Wilbertoord
T. 0485-478606
M. 06-83948878
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I. www.trainingenservices.nl