Foto: Ans Verwegen - PURO Styling

Aan de Spoorzone in Mill zijn nieuwe fotoborden geplaatst met foto’s van handel en industrie uit de vorige eeuw. De Spoorlijn zorgde voor een levendige handel en een samenkomen van mensen, dieren en buitenlui.

Wellicht zullen velen van ons nog het een en ander herkennen. Sommige panden zijn verdwenen en andere hebben een nieuwe bestemming gekregen. Samenkomen, verbinding, beleving en verwarring: dat is te vinden aan de Spoorzone tussen de Wanroijseweg en de Vorleweg.

Het betreft Fase 2 Spoorzone: door een samenwerking van Myllesheem, Ontdek Mill, Gemeente Mill & Sint Hubert en L’Histoire ontstond deze serie. De eerste serie foto’s zijn gemaakt door L’Histoire - Samenwerking in Kunstproducties. Het betreft beelden van ‘Wachtende mensen op de trein in de Jaren 30-40‘. Echter de verbeelding spreekt en deze foto’s zijn in 2018 gemaakt voor de Kunstroute in Mill. Fase 3 wordt een verlenging van het Fotolaantje richting Sporen van de Oorlog met oude foto’s van de oorlog in Mill. Dit tevens in het kader van 75 jaar Bevrijding (2020).