De winnaar van 2019: Sjors Dollevoet met Brasserie D'n Buurman Mill.

Op vrijdag 20 november 2020 is het de derde vrijdag van november en dus de Dag van de Ondernemer. Een initiatief van MKB-Nederland.

In onze gemeente maken we op die dag de winnaar van de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert bekend. Deze verkiezing is een initiatief van De Neije Krant – inmill.nl en de gemeente Mill en Sint Hubert en wordt ondersteund door de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, het Ondernemers Collectief Mill, de Horecavereniging Mill en Sint Hubert en het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill.

Voor de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2020 kon tot 1 november iedereen kandidaten aandragen. Bij het nomineren van een ondernemer ging het om zaken als klantvriendelijkheid, betrokken, service, inzet en ondernemersdrift. Maar in deze bijzondere coronatijd kon uiteraard ook de creativiteit van ondernemers meespelen. En veel inzenders namen ondernemen in coronatijd mee in de argumenten bij het nomineren van hun kandidaat of kandidaten. De 5 meest genoemde en best beargumenteerde ondernemers en ondernemingen zijn nu genomineerd voor de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert.

Buitengewoon Kado

Voordat Marianne van Hal van Kempen fulltime aan de slag ging met Buitengewoon Kado in Mill, werkte ze als verpleegkundige op een longafdeling in het ziekenhuis. In maart ontstond er door het coronavirus in ziekenhuizen een te kort aan ervaren long-verpleegkundigen. Ze besloot haar winkel minder vaak open te doen om zich in te kunnen zetten in het Bernhoven ziekenhuis in Uden. Voor veel inwoners was dit een reden Marianne te nomineren voor de Ondernemersprijs 2020.

The Florist

Genomineerd voor de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert zijn ook Hera en Herman Gerrits van The Florist. Dit jaar bestaat hun zaak 60 jaar. Een zaak die door de ouders van Herman is neergezet en door Hera en Herman verder is uitgebreid en vormgegeven. Ondertussen is The Florist een begrip in Mill en directe omgeving. “Klantvriendelijk, mooie producten en ze doen het prima, daar verdienen ze wel eens een prijs mee,” aldus één van de inzenders.

True Beauty

Trudi van Leuken begon 15 jaar geleden aan huis met schoonheidssalon True Beauty. Omdat zij haar diensten uit wilde breiden nam ze het besluit te verhuizen naar de markt. Op het moment dat ze daar haar salon en browstore wilde openen stak corona de kop op. Maar in mei mochten de deuren open en stroomden niet alleen de klanten maar ook de complimenten binnen. “Een aanwinst voor het marktplein,” was in veel inzendingen voor de Ondernemersprijs te lezen.

De Frietkraam en ijssalon Millano

Nancy en Ben Ruwiel waren ook vorig jaar genomineerd. Destijds waren alleen nog maar hun plannen bekend over de verbouwing van de snackbar aan de Marijkestraat naar ijssalon Millano en de overname van de cafetaria aan de Kerkstraat om daar de vernieuwde en ruimere Frietkraam te realiseren. Het resultaat mag er zijn. IJssalon Millano is een extra trekker voor het Millse centrum en ook Plaza de Frietkraam en Zo zorgt voor extra reuring en sfeer in het dorp.

Alle (horeca)ondernemers

In diverse inzendingen was te lezen dat de Ondernemersprijs gewonnen zou moeten worden door ALLE ondernemers in onze gemeente. Zo stond in een van de inzendingen: “Want is het niet zo dat iedere ondernemer in onze gemeente een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd in deze periode? Bedrijven waar van de een op de andere dag de gehele omzet weg gevallen is. Velen van hen hebben op hun eigen manier toch geprobeerd om een draai te geven aan deze crisis wat bewonderingswaardig is. Alle ondernemers hebben gedaan wat moest en mocht om de onderneming draaiende te houden. Al met al zou de Ondernemersprijs van de gemeente Mill en Sint Hubert gewonnen moeten worden door: ALLE ondernemers van de gemeente Mill en Sint Hubert.”

Jury

Een jury bestaande uit 7 personen zal zich buigen over de kandidaten en punten geven. Maar ook u kunt tot 16 november uw stem uitbrengen. Dit kan op een poll die te vinden is op inmill.nl. Deze online poll telt mee als 1 jurylid. U kunt per IP-adres elke 24 uur stemmen. Op vrijdag 20 november wordt de winnaar van de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2020 bekend gemaakt. Die vrijdagmiddag is er bij de Lokale Omroep Mill een speciaal radioprogramma te beluisteren van 13.00 uur tot 17.00 uur. In dat programma zal wethouder van den Boogaart de winnaar bekend maken van de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2020.