Door Nina Swartjes - BeweegGeluk - Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder hamerde in diverse nieuwsmedia op het belang van voldoende beweging in crisistijd. Het is simpel: als je meer beweegt, maak je meer witte bloedcellen aan, wat bijdraagt aan een goed afweersysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen.

Toch lukt het niet altijd om aan voldoende beweging te komen, zeker niet nu. Sporten in groepsverband is beperkt, gymclubjes zijn tijdelijk stopgezet. Boodschappen worden door anderen gedaan en veel recreatieve uitjes zitten er voorlopig niet in.

Met name ouderen merken dat ze niet aan hun dagelijkse portie beweging komen. Inmiddels zitten we al een halfjaar in deze situatie. En het is nog niet voorbij. Als experts de balans opmaken, zien ze dat de lichamelijke en fysieke gesteldheid bij veel mensen achteruit is gegaan. Ook ik zie dit in mijn werk als bewegingsagoog.

Herkenbaar voor u?

Dan is het tijd voor een ommekeer. Want júist als u op leeftijd bent, is het belangrijk om voldoende te bewegen. Soms helpt een steuntje in de rug. Namens BeweegGeluk ben ik graag dat steuntje in de rug voor u. Met één-op-één-beweegsessies help ik u meer te bewegen.

Waarom het dan wél lukt? Enkele redenen:

  • U hoeft de deur er niet voor uit. De beweegsessies vinden plaats bij u thuis.
  • U hebt geen materialen nodig, die breng ik voor u mee.
  • U hebt een stok achter de deur: ik maak bijvoorbeeld een wekelijkse afspraak met u.
  • U beweegt wanneer het u uitkomt: overdag, ’s avonds of in het weekend.
  • U houdt het makkelijk vol, want we maken het gezellig.
  • U doet precies de oefeningen die u prettig vindt. Ik maak een persoonlijk beweegplan.

BeweegGeluk vindt uw gezondheid erg belangrijk. Daarom worden de volgende voorzorgsmaatregelen genomen: tijdens de beweegsessies draag ik een mondkapje ter bescherming, ik desinfecteer mijn handen bij aankomst en vertrek en het oefenmateriaal wordt gedesinfecteerd.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van BeweegGeluk? Voor uzelf, uw partner, vader, moeder of cliënt? Neem vrijblijvend contact met mij op, via 06 20 98 66 49, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op mijn website www.beweeggeluk.nl.