Het projectteam Wensboom bestaat uit v.l.n.r. Gerdy Nooijen, Rik vd Wiel, Marius van Kuppeveld, Marco Teunissen, Pieter Rutten, Bart van Hees (niet op foto Karlijn Kuijpers en Jim Broeren) (Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie)

In een tijd waarin de coronamaatregelen bepalen hoeveel en welke sociale contacten nog mogelijk zijn, is het letterlijk en figuurlijk goed om te zoeken naar een lichtpunt.

Ontdek Mill deed dat, en zo werd het idee geboren om een kerstboom/wensboom te plaatsen. Sterker nog: het worden er 4! Naadloos sluit dit plan aan op de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’, waarin we worden opgeroepen om in deze tijd om te kijken naar een ander.

Ontdek Mill nam het initiatief voor dit project en zocht naar vertegenwoordigers en kartrekkers in alle kerkdorpen van onze gemeente. Het plan is groeiende en daarbij de groep bedrijven en vrijwilligers die het plan ondersteunen ook. Bart van Hees, voorzitter Ontdek Mill: “Iedereen die ik over het plan spreek is enthousiast en wil op zijn of haar manier een steentje bijdragen. Dat maakt mij ontzettend trots op onze gemeenschap en nóg gemotiveerder om samen met elkaar dit project tot een succes te maken.”

Gaandeweg is het idee van de wensboom ook uitgebreid. “We zijn momenteel met diverse groepen in gesprek om dit initiatief nog breder te kunnen trekken. Uiteraard zijn de coronamaatregelen daarbij maatgevend. Maar het plaatsen van de bomen, het plaatsen van lampjes, en het toevoegen van houten schijfjes met wensen en boodschappen kan sowieso doorgaan.” De honderde houten schijfjes worden in deze periode al gezaagd door Marius en Pieter. “Dit zijn twee van die mannen die daar gewoon de schouders onder zetten. Marco is vanuit Wilbertoord alle voorbereidingen aan het coördineren en Karlijn en Gerdy zijn in Langenboom samen met de kerstwerkgroep bezig om dit initiatief ook daar vorm te geven.”

Alle kinderen op de basisscholen in onze gemeente krijgen een schijfje en kunnen deze voorzien van een wens en vervolgens samen met de klas in de boom hangen. Jim is hiervan kartrekker. Bart: “Maar ook kan iedereen een schijfje a 1,- euro kopen en daarmee het goede doel steunen. Omdat 3FM Serious Request oorspronkelijk naar Mill zou komen en een goed doel ‘Internationale Rode Kruis’ daaraan verbonden was, nemen we dit goede doel om te verbinden aan onze wensen. Corona is ook op plekken aanwezig waar gezondheidszorg niet op een hoog niveau staat zoals in Nederland. Voor die plekken geeft het Rode Kruis ondersteuning.”

Binnen dit project past ook het idee van burgemeester Walraven om voor een ander te koken of bakken. “Voor de coronatijd had ik het rondje van de burgemeester en in het begin van de corona was er een kaartje of telefoontje van de burgemeester. Nu willen we in de week voor kerst, coronaproof tafels bieden op meerdere plekken in de gemeente waar mensen samen een maaltijd kunnen nuttigen.” De burgemeester dacht aan zijn moeder toen hij op dit idee kwam. “Mijn moeder is 84 en zit sinds het begin van de coronatijd in haar appartement. Ze had iedere dag haar uitje, ze woont boven een supermarkt en daar staat een grote tafel waar mensen elkaar ontmoeten en samen koffie drinken. Maar die tafel is er nu niet.”

Op dit moment is het project Wensbomen nog steeds groeiende. Iedereen die een leuk idee heeft wat hierbij aan kan sluiten wordt uitgenodigd contact met de werkgroep op te nemen. De bomen worden op 12 december geplaatst en blijven staan tot 6 januari.

Meer weten, een idee doorgeven of wilt u helpen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..