Het is herfst dus vallen de bladeren weer van de bomen. Met name grote bomen verliezen veel blad. Dat kan overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij nat weer kunnen gladde trottoirs ontstaan.

Om overlast te voorkomen, willen de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert het afgevallen blad zo snel mogelijk opruimen. U kunt daarbij helpen. Afhankelijk van het tijdstip van vallende bladeren plaatst Team Wijkbeheer voor de drie gemeenten vanaf half oktober de bladmanden. Deze bladmanden zijn bedoeld voor het blad dat van gemeentebomen afkomt. Het is niet de bedoeling om tuinafval of ander afval in de bladmanden te deponeren. Bij misbruik van de bladmand wordt deze weggehaald.

Team Wijkbeheer leegt de bladmanden regelmatig. Als een bladmand niet tijdig wordt leeggemaakt, kunt u dit melden via het meldingssysteem Fixi. Eind december, als al het blad van de bomen is gevallen, worden de bladmanden weer opgeruimd.

Bladmanden worden op een vaste locatie neergezet. Verzoeken tot verplaatsing kunnen via het meldingssysteem Fixi worden gedaan. Naar aanleiding van dit verzoek zal bekeken worden of de bladmand volgend jaar op een andere locatie komt te staan. In het buitengebied worden geen bladmanden geplaatst. Daar zijn genoeg andere manieren om van het overtollige blad af te komen.

Extra service gemeente

Medewerkers van Team Wijkbeheer zullen het blad in straten en pleinen regelmatig opruimen met een veeg- zuigauto. Bewoners kunnen hun blad in de goot vegen waarmee dit wordt meegenomen. Op de website van de gemeente, www.gemeente-mill.nl, staan de actuele data wanneer de veeg- zuigauto in uw dorp of wijk het blad komt opruimen. Om verschillenden redenen kan niet al te ver vooruit worden gepland. Staat uw dorp of wijk er niet bij? Kijk dan op een later tijdstip. Indien nodig wordt tussen genoemde data op plaatsen extra opgeruimd als de verkeersveiligheid in het geding komt.

Tijdstippen bladruim gemeente Mill en Sint Hubert

Langenboom / Wilbertoord: dinsdag 3 nov., woensdag 4 nov.
Mill: dinsdag 10 nov.
Langenboom / Wilbertoord: dinsdag 17 nov., woensdag 18 nov.
St. Hubert / Mill: dinsdag 24 nov.
Locatie afhankelijk van hoeveelheid blad: dinsdag 1 dec., woensdag 2 dec