Vanwege het COVID-19 virus is D’n Inloop met ingang van juli 2020 op donderdagmiddagen geopend in Zaal Rogge C. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door. Volg hierover ook de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Muis of touchpad?

Ook jaloers op mensen die hun laptop bedienen zonder muis? Oefen in het tikken met je vingers recht op het touchpad, zonder te schuiven.
Eerst de instellingen: tik op de Windows toets (start) en typ het woord: “Muis” (zonder aanhalingstekens). Klik in de linkerkolom op: “Touchpad”, zet om te beginnen de gevoeligheid in de middenkolom op gemiddeld en klik daarna in de rechterkolom op: “Extra instellingen”. Plaats een vinkje voor de regel: “Intern aanwijsapparaat …”. Klik op: “Toepassen” en sluit dit venster door op “OK” te tikken.
Met één vinger schuif je de aanwijzer (het pijltje) waar je het hebben wilt.
Om een item te selecteren schuif je de punt van de aanwijzer erop en tik je op het touchpad.
Om een woord in een tekstdocument te selecteren plaats je de punt van de aanwijzer op het woord en tikt twee keer midden op het touchpad.
Scrollen in een lange pagina doe je door twee vingers op het touchpad naar je toe of van je af te bewegen.
In- of uitzoomen gaat door twee vingers uit elkaar of naar elkaar te bewegen.
Door met drie vingers van je af te bewegen geef je alle geopende vensters in miniatuur weer.
Door met drie vingers heen en weer te bewegen schakel je tussen geopende vensters.
Rechtsklikken gebeurt door een item te selecteren en daarna in de dichtstbijzijnde rechterhoek te klikken.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop niet door. Wél bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Bellen kan met Koos Sommers 06 29130582 of Frans Muller 06-51268797.