Waar ze zich in het verleden voornamelijk richtte op portretfotografie, zijn de mogelijkheden inmiddels flink uitgebreid.

Kristel Beelen is te vinden op festivals, bruiloften, werkt als zwangerschaps- en newborn-fotografe, doet aan familie- en gezinsfotografie en tegenwoordig behoren ook schoolfoto’s tot de mogelijkheden. Kristel Beelen hanteert met haar bedrijf Mooi & Mooi Fotografie maar één regel: een foto moet puur zijn.

Zondag 8 november is het tien jaar geleden dat Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie startte. Het begon als een hobby, met het kopen van een camera en ‘oefenen op de familie’. Destijds nog afstuderend en werkend als leerkracht, maakte de Millse al veel foto’s, waardoor steeds meer mensen Kristel gingen benaderen. De opleiding tot juf kwam van pas in de omgang met kinderen.

Mooi & Mooi Fotografie groeide uit tot het bedrijf dat van veel markten thuis is. Ook de omstandigheden veranderden: van een slaapkamer omgebouwd tot fotostudio, naar unieke werkplek in Kasteel Tongelaar.

’Een voorrecht’

Mooi & Mooi Fotografie maakte in tien jaar tijd bijzondere momenten mee. De meest speciale gebeurtenis was voor Kristel Beelen het vastleggen van een bevalling. Ook het meewerken aan het Goei Gerei kookboek was een project waar ze veel plezier aan beleefde.

“Ik heb veel bijzondere, mooie maar ook verdrietige momenten vast mogen leggen. Dat voelt als een voorrecht”, aldus de fotografe, die daarnaast geniet van de samenwerking met het team van Tongelaar. Als ‘huisfotograaf’ van het kasteel is Kristel Beelen uiteraard ook de vastlegger van de vele evenementen die hier worden georganiseerd.

Naast het fotograferen van onder meer bruiloften, gezinnen, bedrijven en kinderen heeft Kristel zich ook ingezet als vrijwilliger voor Stichting Still. De stichting biedt kosteloos een fotoreportage aan, aan ouders waarvan hun kindje (tijdens de geboorte of zwangerschap) is overleden. “Het vastleggen van de blijvende herinnering aan een overleden kindje blijft een heftige opdracht, maar ook zeer waardevol, ook voor mij”.

Actie

Door de coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om een leuke actie te houden, maar Kristel adviseert om vooral haar Instagram- en Facebookpagina in de gaten te houden. Kijk ook op: www.mooi-fotografie.nl.