De coöperatieve Rabobank wil - als antwoord op de toenemende vergrijzing en krimp van de beroepsbevolking - de komende jaren vorm geven aan betekenisvolle initiatieven binnen het thema ‘Ontwikkeling Landelijk Gebied Oost-Brabant’, waaronder o.a. het versterken van de voedsel- en de energietransitie.

Om samen met inwoners, de agrarische sector, ondernemers en lokale overheden het verschil te maken in het Land van Cuijk en Maasduinen, gaat de Rabobank tijdens vier live- uitzendingen op 23, 24, 25 en 26 november (19.30-20.30 uur) in gesprek met diverse lokale spelers. Zo wil de Rabobank vorm geven aan initiatieven binnen het thema ‘Ontwikkeling Landelijk Gebied Oost-Brabant’. Kortom initiatieven die de lokale economie, werkgelegen-heid en woningbouw stimuleren en tevens de leefbaarheid in de dorpen en kleine kernen borgen.

Goed voor jouw leefomgeving & goed voor de economie

Via de verschillende live-uitzendingen wil de bank zoveel mogelijk inwoners van Land van Cuijk en Maasduinen bereiken én betrekken bij de invulling van de coöperatieve agenda 2021. De thema’s die tijdens de online uitzendingen centraal staan zijn: Food & Agri (maandag 23-11), Duurzaam wonen (dinsdag 24-11), Duurzaam Ondernemen (woensdag 25-11) en Leefbaarheid kleine kernen (donderdag 26-11). Aernout van der Does, directie-voorzitter Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, ontvangt als gastheer per avond/thema vijf lokale gasten en zal de tafelgesprekken leiden.

Als kijker kun je tijdens de live-uitzendingen online meepraten via chat of door te reageren op stellingen. Op die manier wil de coöperatieve bank samen met inwoners, de agrarische sector, ondernemers, lokale overheden en burgerinitiatieven bijdragen aan een welvarend Land van Cuijk en Maasduinen.

Wil jij als inwoner van Land van Cuijk en Maasduinen ook een bijdrage leveren aan een welvarende regio? Kijk en praat dan online mee. Check voor meer informatie of om je direct online aan te melden op sites.rabobank.nl/lvcm/verschil-maken.

Aanstaande zondag (15 november) zal directievoorzitter Aernout van der Does een toelichting geven op dit alles in het L.O.M.-radioprogramma Het 12-uurtje. Beluister het programma elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur op de radio of wereldwijd via www.het12uurtje.nl.