Aan de Spreeuwstraat in Mill worden in 2021 twee levensloopbestendige semibungalows gebouwd. De woningen liggen aan de rand van het dorp maar toch centraal.

Op slechts tien minuten wandelen staat u zowel in het centrum met alle voorzieningen als in de natuur. Met de auto bent u binnen een kwartier in Uden en binnen een half uur staat u in Nijmegen. Kortom, centraal gelegen en toch in een rustige omgeving. Als u gelijkvloers wilt wonen in Mill is dit uw kans.

De woningen aan de Spreeuwstraat worden ontwikkeld door Paul School van Pawolar Vastgoedontwikkeling uit Schaijk. “Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de bestemmingsplanwijziging en nodige vergunningen”, zo licht hij de plannen toe. “De woningen sluiten goed aan bij de woonbehoefte in Mill, er is een grote vraag naar levensloopbestendige woningen. In recent ontwikkelde plannen in Sint Anthonis, Schaijk en Reek, konden we helaas lang niet alle woningzoekenden bedienen, wat de vraag naar levensloopbestendige woningen alleen maar onderschrijft.”

Unieke kans

School merkt op dat voor Mill op dit moment geen nieuwbouw levensloopbestendige woningen te koop staan. “Het idee van een nultredenwoning is om alle voorzieningen zoals de badkamer en slaapkamer op de begane grond aanwezig te hebben. De verdieping is kleiner, maar zeker groot genoeg voor het toevoegen van een extra slaapkamer als logeerkamer voor de eventuele kleinkinderen en een extra bergruimte. Vandaar dat dit project een unieke kans is om in Mill te wonen in een nultredenwoning.”

Bestaande woning bezoeken

School ontwikkelde soortgelijke projecten in onder andere Schaijk, Reek en Sint Anthonis. Op dit moment zijn de woningen in Sint Anthonis nog in aanbouw, die in Schaijk en Reek zijn al opgeleverd. “Geïnteresseerden in het plan aan de Spreeuwstraat kunnen zo een goed beeld krijgen van de woningen en beslissen dus niet alleen vanaf een tekening. Dit werkt bijzonder prettig voor alle partijen, omdat men vooraf precies weet hoe en wat er gebouwd gaat worden. Ook bestaat de mogelijkheid om de bestaande woningen van binnen te bezichtigen en de verschillende interieurs, opties en afwerkingen te ervaren.”

Flexibel bouwen

Een ander voordeel is dat Pawolar Vastgoedontwikkeling werkt met vaste partijen. “Het zijn stuk voor stuk kleinere bedrijven uit de regio, waardoor we in staat zijn zeer flexibel om te gaan met de persoonlijke wensen van de bewoners. Een huis kopen doe je niet zo vaak in je leven, het is belangrijk om kopers daarom persoonlijk te ondersteunen en te adviseren. Binnen de kaders van regelgeving is er zoveel mogelijk vrijheid om de woning naar eigen wens en smaak te realiseren.”

Garantie

De levensloopbestendige semibungalows worden gebouwd met een garantieregeling. Hierdoor is de koper extra beschermd. Zo wordt de bouwonderneming die de woningen realiseert, gescreend op de financiële positie en technische vakbekwaamheid. Ook moeten er standaard contracten worden gebruikt, die getoetst worden door de garantieverstrekker.

School ontwikkelt alle woningen met een garantiecertificaat. “Naast het feit dat financiers hier steeds meer om vragen, weten kopers en aannemer vooraf precies waar ze aan toe zijn. Dit geeft rust tijdens het bouwproces, je weet immers dat er een gerenommeerde partij over je schouder meekijkt of alles goed gebeurt.”

Voor meer informatie over project Spreeuwstraat Mill kunt u kijken op de website www.spreeuwstraatmill.nl. Daar kunt u zich vrijblijvend inschrijven voor een woning.