Goed nieuws over de 4 wensbomen: De bomen zijn geregeld! Tussen Mill en Beers hebben we bij Ebben 4 prachtige bomen gevonden. Komende weken wordt de constructie verder voorbereid en ook de lampjes zijn geregeld.

We hebben afgelopen week ook spandoeken gehangen om te laten zien dat de 4 wensbomen geplaatst gaan worden. Het project krijgt daarmee steeds meer vorm en de basis staat. De bomen komen te staan op de volgende 4 plaatsen:

  • Pastor Bogersplein - Sint Hubert
  • Burgemeester Verstraatenlaan (plein) - Mill
  • Dennendijk (plein) - Langenboom
  • Sint Josephplein - Wilbertoord

Op donderdag 10 december zal de voet en de boom geplaatst worden op deze locaties. De firma MK Illumination zal op vrijdag 11 december de lichtjes erin plaatsen (of hangen?). Zaterdag 12 december is het startschot van de wensbomen in de 4 dorpen. Vanaf die datum kunnen wensschijfjes gekocht worden en zullen de lichtjes gaan branden.

Wij hebben afgelopen weken vanuit veel verschillende kanten hulp gekregen. De gemeente Mill en Sint Hubert ondersteunt ons initiatief en heel veel bedrijven helpen of hebben hulp toegezegd. Wij zijn trots op zoveel enthousiasme in onze gemeente.

Ook zijn we op zoek naar initiatieven die aanhaken op de 4 wensbomen. Daarbij zijn al een aantal initiatieven gemeld. Zo gaat Marja Verheijen beschilderde stenen bij de bomen plaatsen. Ook zal er een wandeltocht zijn onder initiatief van Amicitia, die langs de 4 bomen zal gaan. Deze wandeltocht is 22,5km en kan eventueel in delen afgelegd worden. Ook bij OC Mill worden plannen ontwikkeld om bij te dragen aan de plannen voor de 4 wensbomen. Meer ideeen: meld het aub op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We willen nog iets verduidelijken over de wensen en wensschijven. Er zijn 2 manieren om aan de wensen bij te dragen (zie ook www.4wensbomen.nl):

Wensen op een schijfje

Op diverse plaatsen in onze gemeente kunnen vanaf 12 december wensschijven gekocht worden. Deze locaties worden nog bekend gemaakt. De vergoeding daarvoor is minimaal 1 euro, en komt 100% ten goede van het goede doel 'help de helpers' van het Internationale Rode Kruis.

Hoe u de wens wil zetten op het schijfje mag u zelf bepalen. Het kan met stift, met een kaartje of een andere manier. Uw wens op het wensschijfje kan uitgebreid zijn, maar ook heel kort. 'Voor pa' kan meer dan voldoende zijn. U weet zelf het verhaal erachter wel.

U mag het schijfje zelf in de boom hangen. Hij blijft daar tot het eind van het project hangen, en u kunt hem dan weer ophalen bij de boom. Hoe dat precies in zijn werk gaat laten we nog weten.

Wensen via email

We willen waar mogelijk ook (kleine) wensen laten uitkomen. Het moment van uitvoeren zal deels afhangen van de coronamaatregelen van dat moment.

Het begint met het sturen van een wens (voor iemand anders). Wie kan wel een steuntje in de rug gebruiken...

Voorbeelden van wensen:

  • Ik wens dat opa nog een keer naar de voetbalclub kan waar hij zo graag kwam.
  • Ik wens dat mijn buurvrouw een groot applaus krijgt. Ze verricht heldendaden in de zorg.
  • Ik wens dat mijn moeder op de radio komt. Ze luistert altijd naar de LOM.

Wij als organisatie zullen afhankelijk van de inzendingen kijken hoe we de wensen zo goed mogelijk uit kunnen laten komen. We gaan daar ons uiterste best voor doen. We hopen op mooie wensen die ons inspireren om ze ook echt in praktijk te brengen. We kijken uit naar uw inzendingen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

12 december 2020

Vanaf 12 december zal de wensboom staan in Mill, Sint Hubert, Wilbertoord en Langenboom. Informatie zal beschikbaar zijn via Facebook (4wensbomen), de website www.4wensbomen.nl en natuurlijk via de Neije Krant. Ook zal de plaatsing van 4wensbomen worden vastgelegd door de LOM. We houden jullie op de hoogte.