Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving, zeker wanneer hier snel mee wordt gestart. De wijkraad Mill Centrum en EHBO Mill werken daarom samen om Mill hartveiliger te maken.

RAV regionale ambulance voorziening Noord oost Brabant heeft geld beschikbaar gesteld aan de gemeenten om de hartveiligheid te verbeteren. In Mill worden zijn deze financiële bedragen doorgeschoven naar Wijkraad en EHBO met als doel:

Het stimuleren om op zo veel mogelijk strategische plaatsen 24 uur en 7 dagen per week goed bereikbare buiten AED’s geplaatst te krijgen.
Als een straat, buurt of wijk behoefte heeft aan een AED dan willen we daar graag bij ondersteunen. Voor de aanschaf van een AED zorg je in principe zelf. Wij willen daarbij graag meehelpen in het geven van advies over welke AED het beste past bij jullie.

Het stimuleren om niet-openbaar bereikbare AED’s welke bij clubs, organisaties, bedrijven binnen de gemeente aanwezig zijn, ook 24 uur/7dagen per week bereikbaar te maken door de AED buiten het gebouw/terrein te doen plaatsen.
Er hangen in Mill op diverse plaatsen AED’s die voor iedereen bereikbaar zijn maar er zijn ook bedrijven en instellingen die deze binnen hebben hangen. Wij zouden graag zien dat deze ook buiten komen hangen zodat ze 24 uur per dag beschikbaar zijn voor iedereen. We willen graag met deze bedrijven en instellingen hierover in overleg

Het stimuleren van Onderhoud AED`s en AED opleidingen en training.
Bij de aanschaf van een AED hoort ook onderhoud en opleiding. Als er een AED hangt die niet werkt heeft deze natuurlijk helemaal geen waarde en ook niet als deze niet bediend kan worden. Wij ondersteunen graag in het advies over onderhoudscontracten zodat de AED altijd up to date is.
Qua opleidingen kan men zelf kiezen wie de opleiding gaat verzorgen. Met het geld dat wij beschikbaar hebben zullen wij voor een instructieruimte zorgen. Ook de koffie of thee die dan genuttigd wordt is voor onze rekening. We willen hierbij ook stimuleren dat mensen die de opleiding hebben gevolgd zich ook aanmelden voor AED-alert.

Verder zouden we ook graag zien dat er in Mill een mobiele AED beschikbaar komt die dan tijdens evenementen beschikbaar kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Mill at the Park of het Oerparcours. Mocht u daar ideeën over hebben dan horen we die graag.

Voor een actueel overzicht van AED locaties in de gemeente Mill c.a. kijkt u op de website van de gemeente Mill of kies het volgend adres: https://www.gemeente-mill.nl/aed.

Guus Fonteijn en Theo Schepens treden namens de EHBO en Wijkraad Mill Centrum op als kartrekker om Mill hartveiliger te maken. Als u meer wil weten of vragen heeft over een training reanimatie/AED dan kunt u voor meer informatie terecht bij:
Guus (06-22552427; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
of bij Theo (06-30765999; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)