Al vele decennia is Stichting Kinderfeesten Mill verantwoordelijk voor de jaarlijkse officiële en feestelijke intocht van Sinterklaas in Mill. Maar in deze coronatijd moet uiteraard alles anders dan anders.

Naast deze wijziging in verband met corona, was dit jaar ook het jaar dat het uiterlijk van de Pieten bij SKM zou worden doorgevoerd. Dit alles zorgde bij de vrijwilligers van Stichting Kinderfeesten Mill niet alleen voor extra werk, maar ook voor creativiteit.

“En laat ik maar meteen zeggen, niet alles is goed gegaan,” vertelt Bas de Veer. Hij is voorzitter van Stichting Kinderfeesten Mill (SKM). “Maar toch ben ik super trots op alle vrijwilligers die op welke manier dan ook meegeholpen hebben en nog doen om er voor de kinderen een mooi Sinterklaasfeest van te maken. Want voor de kinderen doen we het allemaal.”

In samenwerking met de basisscholen, de Lokale Omroep Mill en de vrijwilligers van SKM is een alternatieve intocht van Sint en Piet bedacht. “We hebben filmpjes gemaakt waarin 2 wat klunzige vloggers genaamd Piet Power op zoek gaan naar de Sint. Die moet ergens in Mill zijn, maar waar is onduidelijk. Deze filmpjes wilden we in eerste instantie zelf maken, maar dat bleek toch een vak apart te zijn. Gelukkig heeft de Lokale Omroep Mill ons geholpen toen het dreigde mis te lopen. Daar zijn we ze erg dankbaar voor.”

Bas vertelt dat in alle hectiek in de filmpjes ook wat mis is gegaan. “En daar balen we enorm van. Dit seizoen wilden we gebruiken om spelenderwijs de Pieten met het traditionele uiterlijk te wijzigen naar de roetveeg Pieten. Hier hadden we een keurig draaiboek voor. Door de extra wijzigingen door de coronaregels en het gegeven dat we bij de filmpjes op het laatste moment hulp in hebben moeten schakelen, zijn er in 2 filmpjes alleen Pieten te zien met het traditionele uiterlijk. En dat was niet de bedoeling. Helaas was dit door tijdsdruk niet meer aan te passen. Nogmaals, daar balen we van omdat we weten dat sommige ouders daar problemen mee hebben. In alle andere filmpjes die we gemaakt hebben en nog maken loopt alles volgens plan en zijn de roetveeg Pieten te zien.”

Wat niet volgens plan verloopt is het vinden van Sinterklaas. Hij moet ergens in Mill zijn en Piet Power is naar hem op zoek. Men zocht al op veel verschillende plekken, maar de Sint vinden is nog niet gelukt. Zou het de vloggers wel tijdig genoeg lukken zodat het Sinterklaasfeest ook echt door kan gaan dit jaar? Bekijk de filmpjes via het YouTube kanaal en Facebookpagina van Kinderfeesten Mill, de Tv-uitzendingen van de Lokale Omroep Mill en de rubriek Video op inmill.nl.