Op de redactie van De Neije Krant ontvangen we regelmatig tips en vragen over zaken en ontwikkelingen in onze gemeente.

Deze keer kregen we een foto binnen gemaakt door een oplettende wandelaar in de Groespeel in Mill. Hij volgde de route van Sporen van de oorlog. Zijn vraag: “Betreft het hier een monument voor een Weense kinderarts Asperger, of betreft het hier een asperge monument?”

Als eerste benaderden we als redactie Stichting Sporen van de Oorlog en heemkunde vereniging Myllesheem in Mill. Maar dit bordje was niet door hen geplaatst en zij verwezen ons door naar de gemeente. “Dit type borden is een jaar of 10 geleden geplaatst op verschillende plekken langs het traject van het Duits Lijntje. Voor het Duits Lijntje is toen een lange-afstands fietstocht gemaakt met ook enkele wandelommetjes op verschillende plaatsen. De tocht was via het fietsknooppuntennetwerk vorm gegeven en kruiste zoveel mogelijk het traject. Op bijzondere plekken zijn dit soort borden geplaatst. De term aspergestelling is ook de term die Sporen van de Oorlog hanteert.” De gemeentelijke buitendienst zal de spelfout aanpassen.

Ziet u ook vreemde of opmerkelijke zaken? Hebt u tips of vragen rond bepaalde ontwikkelingen? Laat het de redactie van De Neije Krant - inmill.nl weten en wij gaan op onderzoek uit. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..