Foto: Cockie Kremers

Op veler verzoek zijn de interviews uit het L.O.M.-radioprogramma Het 12-uurtje terug te luisteren via hun Facebookpagina. De hele uitzending is via uitzending gemist ook te beluisteren op www.lokaleomroepmill.nl. Maar live luisteren op zondagmiddag tussen 12.00 uur en 14.00 uur is uiteraard het slimste, want dan weet u wat er leeft en speelt in de gemeente Mill en Sint Hubert.

In deze coronatijd wijzigen al dan niet gedwongen veel mensen van werk. Maar wat past er nu precies bij je en wat absoluut niet. De Nederlandse overheid heeft een subsidieregeling in het leven geroepen, zodat iedereen een gratis Loopbaanadvies kan krijgen. Dit voor werknemers, werkzoekenden en zzp’ers. Angela van Berkel uit Sint Hubert is actief met loopbaanadvies en zal meer vertellen over deze mogelijkheid.

Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus waren en zijn er dit jaar geen officiële intochten van Sinterklaas. Hierdoor moesten organisaties zoeken naar een alternatief. Maar ook het wijzigen van het uiterlijk van Piet zorgde bij organisaties voor extra werk. Bas de Veer is voorzitter van Kinderfeesten Mill en met hem gaan Tom en Corné bellen over de uitdagingen voor SKM dit jaar.

Het Platform Gehandicaptenbeleid Mill plaatste vorige week een ingezonden brief aan het college in De Neije Krant. Dit om te wijzen op de gevaarlijke situaties die er kunnen ontstaan voor gehandicapten bij fout parkeren en sommige verkeerssituaties. Ook dit weekend vestigen zij de aandacht hierop. In Het 12-uurtje zal Guus Fonteijn, voorzitter PGMill dit alles toelichten.

Burgemeester Walraven riep hobby koks en bakkers op een diner te bereiden en dit in de week voor kerst samen met mensen die eenzaam zijn of wel wat extra aandacht verdienen dit te nuttigen. Dit alles in het kader van Aandacht voor Elkaar. Ondertussen krijgt dit project steeds meer vorm. Er is echter nog ruimte voor belangstellenden en ook kunnen geschikte locaties zich nog aanmelden. In Het 12-uurtje geeft de burgemeester de actuele stand van zaken. www.dineraandachtvoorelkaar.nl

Imca Gruntjes is verpleegkundige bij Aldenhorst. In de Neije Krant van dit weekend roept zij ondernemers op hen te sponsoren zodat men rond Aldenhorst via sfeerverlichting en aankleding meer sfeer kan brengen in de feestmaand. Dit niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de medewerkers in het zorgcentrum die wel wat extra sfeer kunnen gebruiken in deze bijzondere coronatijd. Overigens heeft Stichting Activiteiten Mill al laten weten dit project te gaan sponsoren met 500,- euro. Over het hoe en wat bellen Tom en Corné met Imca.

Meer weten over Het 12-uurtje? Like dan de Facebookpagina en zie ook www.het12uurtje.nl, ook om wereldwijd live mee te luisteren.