De jury van de Golden Service Awards heeft de twintig finalisten bekendgemaakt. In elke categorie, zijnde Schoonmaker, Schoonmaakteam, Glazenwasser en Leidinggevende van het Jaar 2020, zijn vijf finalisten in de running. Op 3 december wordt bekend wie er in de prijzen vallen.

Golden Service Awards-jury gaat op werkbezoek

De juryleden hebben nu de finalisten gekozen. Na deze ronde bezoeken de juryleden alle genomineerden. Op 3 december worden de vier prijzen uitgereikt. Niet alleen de Schoonmaker van het Jaar, maar ook het Schoonmaakteam, de Leidinggevende, én de Glazenwasser van het Jaar worden dan gekroond.

Hartverwarmende inschrijvingen

Op basis van diverse criteria werden de kandidaten beoordeeld, waarna de jury vijf finalisten per categorie selecteerde om door te gaan. Dat betekent niet dat de afgevallen kandidaten niet goed waren, benadrukt de jury. Integendeel. “Uit de vele en hartverwarmende inschrijvingen blijkt dat er veel toppers in de schoonmaakbranche rondlopen. Ze zijn echt het gezicht van ons vak en we mogen terecht trots zijn op hen.”

Na een moeilijke, maar zorgvuldige afweging kwamen de genomineerden uit de bus. Ook het schoonmaakteam van Kliniek Viasana in Mill maakt kans op deze award.

Team Kliniek Viasana
Bedrijf: ICS Groep
Object: Kliniek Viasana te Mill
Aantal medewerkers: 17

Dit team heeft een bewogen jaar achter de rug. Een verbouwing in de kliniek en de coronatijd. Maar ondanks deze uitdagingen hebben zij als team gezorgd voor continuïteit waardoor de kliniek gewoon door kon draaien. De 3 weken dat Viasana gesloten was, heeft dit team extra hard gewerkt om alle puntjes op de i te zetten. In die tijd konden zij juist op plekken schoonmaakonderhoud verrichten, daar waar ze normaal niet zomaar bij kunnen. Zo heeft dit team bijgedragen aan een prettige, veilige en gezonde werkomgeving.

Jeanine Smits (manager Zorg & Welzijn): “Dit onder de bezielende leiding van Rayonleidster Anita van den Akker. Zij heeft samen met haar team de afgelopen periode heel veel extra schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Dit werd recent door de directie van Viasana benadrukt, zij bedankten in een brief namens alle medewerkers van Viasana onze schoonmaakmedewerkers voor hun extra inzet.”