Ben je zo aan het rennen en vliegen en bezig met later, dat je daardoor spanning ervaart met lichamelijke klachten als resultaat? Kun je moeilijk je grenzen stellen? Zeg je (weer) te snel ja op iets waardoor je eigenlijk geen tijd meer hebt voor jezelf? Ik kan je hiermee helpen vanuit mijn praktijk in Langenboom.

In 2014 ben ik begonnen met Reiki, een alternatieve geneeswijze uit Japan. Vanuit Reiki werd mijn interesse gewekt voor de energetische therapie en mindfulness. Omdat Reiki, mindfulness en energetische therapie in mijn optiek zo mooi op elkaar aansluiten, maak ik, bij een behandeling vaak van alle drie gebruik.

Reiki wordt onder meer ingezet bij lichamelijke klachten c.q. stress-gerelateerde klachten zoals hoofd- en nekpijn. Bij een energetisch consult of een mindfulness-sessie krijg je inzicht in je handelen en leer je je aandacht te vestigen op het nu. Dit kan door middel van gesprekken, oefeningen en meditaties. Heb je geen ervaring met meditatie? Geen probleem. Door mijn manier van werken zul je merken dat je je het mediteren zo eigen maakt.

Merk ik bij een Reiki behandeling iets op waarbij mindfulness een hulpmiddel kan zijn, dan geef ik je de handvatten mee zodat je daar thuis mee aan de slag kunt. Kom je voor een mindfulness-sessie maar heb je moeite met aarden, dan begin ik met een energetische oefening om goed met beide benen op de grond te staan.

Naast de Reiki-behandeling, kun je bij mij ook een Reiki cursus volgen. Er zijn in totaal 3 niveaus die je kunt beheersen. Met niveau 1 kun je al bij jezelf of anderen klachten als hoofdpijn behandelen. In mijn praktijk is er ruimte voor maximaal 3 cursisten. Met dit aantal kan ik de 1,5 meter regel handhaven. Zijn er meer aanmeldingen, dan is het mogelijk dat de cursus op een andere locatie in de buurt wordt gegeven of dat er een extra cursusdag wordt afgesproken.

Voor groepen of bedrijven is het voor mij mogelijk om een Reiki cursus of een mindfulness-training op locatie te geven.

Kijk voor meer informatie op mijn site www.gaidoreiki.nl of mail me via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik wil voor de volledigheid vermelden dat Reiki geen vervanging is van de reguliere gezondheidszorg. Elke behandeling begint met een gesprek en zal ik, bij twijfel, vragen om eerst contact op te nemen met de huisarts.

Helma van de Rijt
Gaido praktijk voor innerlijke balans