Airbagbank.eu aan het Riet 15 in Cuijk is bekend binnen de Automotive branche als het adres voor airbags en aanverwante onderdelen in personenwagens. Dit alles met als uitgangspunt kostenbesparing.

Vanuit deze gedachte is een aantal jaar geleden ook het idee ontstaan om te beginnen met het vervangen van beschadigde autogordels die niet meer door de APK-keuring komen. In de regel zou dan het complete autogordel mechanisme vervangen moeten worden, maar een mechanisme vervangen dat verder niks mankeert is natuurlijk zonde. Door alleen de losse autogordel te vernieuwen kan er behoorlijk bespaard worden op de kosten.

“Destijds zijn we begonnen met het aanschaffen van een gecertificeerde stikmachine, die speciaal uitgevoerd en geprogrammeerd is voor het stikken van autogordels.” Aan het woord zijn Niels Ermers en Martijn Gerrits uit Mill van Airbagbank.eu. “Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen omdat elke gordel met precies dezelfde verhoudingen gestikt wordt. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare leverancier van gordelbanden en zijn we inmiddels in het bezit van Europees gecertificeerde gordelbanden.”

Op een gegeven moment merkten ze dat er ook een groeiende vraag was naar gekleurde autogordels om het interieur te voorzien van een sportieve uitstraling. “Daar zijn we op ingesprongen door een groot assortiment aan verschillende kleuren autogordels op voorraad te leggen. Inmiddels hebben we al veel verschillende mogelijkheden; van rood, blauw, geel en oranje tot aan zwarte autogordels met een subtiel gekleurd randje.”

Om de autogordels te vernieuwen zal het gordelmechanisme evengoed gedemonteerd moeten worden. “Wij bieden naast het vernieuwen van de autogordels ook de mogelijkheid om deze mechanismes in- en uit te bouwen en op afspraak is er zelfs te wachten op deze reparatie. Op deze manier kunnen we het complete pakket aanbieden en dat maakt het dus naast autogarages ook interessant voor particulieren om direct bij ons langs te komen.”

Door in samenwerking met Equalizer Design uit Mill een nieuwe website ontwikkeld te hebben waarop alle benodigde informatie te vinden is, hopen Martijn en Niels een nog groter publiek te bereiken. “Op deze website is het complete assortiment met een prijslijst te vinden en staan er impressie foto’s op van auto’s met gemonteerde gekleurde autogordels.”

Meer weten? Neem dan contact op met Autogordel.nl
Het Riet 15 Cuijk
0485 - 331 199
www.autogordel.nl