Foto: Cockie Kremers

Tom Raaijmakers en Corné Kremers gaan ook in het nieuwe jaar door met Het 12uurtje op zondagmiddag van 12.00 uur tot 14.00 uur bij de Lokale Omroep Mill.

Toen ze eerder dit jaar dit programma begonnen gaf men aan het tot 1 januari te gaan doen. Maar gezien de vele positieve reacties van luisteraars gaan ze voorlopig nog even door. Tot wanneer precies is afhankelijk van de nieuwe programmering als de L.O.M. eind 2021 samen zal gaan met Omroep Land van Cuijk. Dit is een gevolg van de gemeentelijke herindeling tot de gemeente Land van Cuijk.

Inhoud 12uurtje zondag 6 december:

Het is voor het Senioren Hobby Centrum in Mill een financieel lastige tijd. Dit jaar heeft men nog maar zeer beperkt de deuren open kunnen zetten. Door het coronavirus was vaker open zijn niet verantwoord. Maar vaste lasten zoals huur van het pand gaan wel gewoon door. In Het 12uurtje is een telefonisch gesprek met Hans van Baal over de toekomst van het SHC.

De maatregelen rond het coronavirus zijn voor iedereen lastig. Maar uit onderzoek blijkt dat vooral jeugd en jongeren er psychische problemen door oplopen. Anita Blonk van de Gagelhoeve in Mill is actief in dit werkgebied en vertelt in Het 12uurtje meer over de problemen en welke oplossingen er zijn om psychische problemen te voorkomen.

Willem Pluk is actief als muzikant maar geeft ook muzieklessen bij Muziekschool Music Fun in Mill. In deze coronatijd zijn veel mensen begonnen met het bespelen van een instrument. Maar hoe is het om muzikant te zijn in coronatijd en hoe maak je een juiste keuze qua instrument als je dat wilt bespelen? Hierover bellen Tom en Corné met Willem Pluk.

Geer Verlinden uit Sint Hubert is al jaren actief bij de Lionsclub Nijmegen Brabantsepoort. Zij hebben als doelstelling om met de gezamenlijke kennis en hun netwerk zich in te zetten voor de jeugd. Zo houden ze sollicitatie trainingen op middelbare scholen en hebben ze jaren lang beroepen markten georganiseerd. Ook zetten zij zich via het verzamelen van Douwe Egbertspunten in voor voedselbanken. Hierover vertelt Geer meer in Het 12uurtje.

Reel to Real is een band uit Mill en geeft al diverse jaren kapelconcerten in Mill. Dit jaar kan dit helaas niet met publiek. Daarom zal de L.O.M. het registreren en is het eind deze maand op Tv te zien. Maar ook lanceerden ze onlangs een CD met liedjes over lokale gebeurtenissen. Marcel peters is een van de muzikanten en is telefonisch te gast in Het 12uurtje.

Interviews terugluisteren of meer weten? Abonneer je dan op de podcast van Het 12uurtje, check dan de Facebookpagina van Het 12uurtje. Meer informatie en een link om wereldwijd mee te luisteren is te vinden op www.het12uurtje.nl.