Foto: Cockie Kremers

Zorgcentrum Pantein aan de Pastoor Maasstraat in Mill bestaat uit verpleegafdelingen Aldenhorst en Meihorst en de gesloten afdeling Buitenhorst voor mensen met dementie.

Het zorgcentrum is op dit moment op zoek naar sponsoren en vrijwilligers die ervoor willen zorgen dat de bewoners in deze feestmaand in het licht worden gezet. Dit via sfeerverlichting en overige aankleding die aan alle kanten van het zorgcentrum – Pastoor Maasstraat, Brandsestraat, Kasteelsestraat en Aldendrielpark – geplaatst wordt.

“Onze cliënten hebben net als iedereen te maken met corona,” vertelt Imca Gruntjes Berends. Zij is verpleegkundige bij Pantein in Mill. “Dat wil zeggen dat ze minder naar buiten gaan en minder bezoek ontvangen. Nu de feestdagen eraan zitten te komen, is onze oproep: zet onze cliënten in het licht en zorg dat onze kwetsbare ouderen ook hier in Mill in beeld blijven.” Doel is om rond het zorgcentrum sfeerverlichting aan te brengen zodat alle bewoners deze vanuit hun eigen raam kunnen zien. “Dit is ook sfeervol voor de mensen die op bezoek komen of hier wandelen.”

Binnen het zorgcentrum in Mill is er op dit moment wel wat meer mogelijk dan eerder dit jaar door het coronavirus. “We zijn weer open en er mag weer bezoek komen. Maar je merkt wel dat zowel de bezoekers als onze cliënten teruggetrokken zijn. Veel bezoek komt er niet. Iedereen houdt rekening met hoe veel bezoek er komt en we hebben de mondkapjesplicht. Onze bewoners gaan wel naar buiten, maar veel minder dan voorheen.” Ook de kerst ziet er anders uit dan anders. “Al jaren organiseren we een kerstdiner, daar is dan ook een contactpersoon of familielid bij. Maar dat kan nu niet, omdat we het risico voor onze cliënten niet kunnen en willen nemen. Er zal echt wel een kerstdiner komen, maar dat nu dus zonder familie erbij.”

Pantein probeert aan zoveel mogelijk initiatieven in Mill deel te nemen om te zorgen dat men betrokken blijft bij de omgeving. Imca: “Sacha Lukassen is onze coördinator informele zorg en zij zorgt daarvoor. Zo doen we ook mee aan het project Wensbomen en zagen de oproep voor sfeerverlichting in de straten. Ons zorgcentrum is behoorlijk groot en overal sfeerverlichting aanbrengen, kost best veel geld. Dat hebben we helaas niet. Vandaar deze oproep.” Naast sponsoren is men ook op zoek naar enkele vrijwilligers die willen helpen om de sfeerverlichting op te hangen en na 3-koningen weer op te ruimen. “Ook als er iemand is die met een kraantje kan helpen om de verlichting in de bomen te hangen, zou dat erg mooi zijn.”

Meer weten, wilt u sponsoren (elk bedrag is welkom) of wilt u helpen bij het ophangen en opruimen van de sfeerverlichting? Neem dan contact op met Imca Gruntjes-Berends (verpleegkundige) Tel. 06 23 27 92 49.