Dit jaar bestaat jongerencentrum ’t Kreatief uit Sint Hubert 50 jaar, maar de festiviteiten worden een jaar uitgesteld.

Al sinds de oprichting op 8 december 1970 is ’t Kreatief een vaste ontmoetingsplaats voor de jeugd in Sint Hubert. In de beginjaren werd het ’t Kreatief vooral bezocht door de jeugd van 14 jaar en ouder. Toen bleek dat deze leeftijdscategorie zijn heil steeds meer buitendorps ging zoeken, is ’t Kreatief zich vanaf 1975 gaan richten op de jeugd in de leeftijdscategorie van 8 tot 13 jaar. Tot op de dag van vandaag is dit zo gebleven. Met groot succes, want vrijwel alle kinderen in deze leeftijdscategorie bezoeken wekelijks het jongerencentrum.

Het eerste onderkomen van ’t Kreatief was een gedeelte van het oude pakhuis in Sint Hubert. De inrichting en materialen die moesten worden aangeschaft zijn bekostigd uit de opbrengst van een grote rommelmarkt. Toen het pakhuis plaats moest maken voor gemeenschapshuis “De Jachthoorn” bood de oude kleuterschool tijdelijk onderdak. Vanaf de opening in 1976 is gemeenschapshuis “De Jachthoorn” het thuishonk van ’t Kreatief.

De activiteiten op de wekelijkse avonden starten met knutselen of sport en spel. Door de leiding wordt iedere week voor een ander programma gezorgd. Het tweede gedeelte van de avond gaat de discoverlichting aan, wordt volume van de geluidsinstallatie wat opgeschroefd en wordt er fanatiek gedanst.

Naast entertainment op de wekelijkse avonden verzorgt ’t Kreatief door het jaar heen ook een aantal “speciale” activiteiten. De “oosterse avonden” uit de begin jaren hebben inmiddels plaats gemaakt voor de bouwweek, heitje voor een karweitje, jeugdpronkzitting, mid-mei, pleebeksjoow en niet te vergeten Sinterklaas.

Veel van deze activiteiten zouden dit jubileumjaar een speciaal tintje krijgen. Ook rondom het beoogde jubileumweekend begin december, waren tal van activiteiten gepland, zoals een expositie, receptie, open dag en reünie van (oud)leiding.

Om dit prachtige gouden jubileum op de juiste manier te kunnen vieren, heeft de jubileumcommissie besloten de activiteiten te verplaatsen naar volgend jaar. Vanaf de bouwweek 2021, traditioneel in de laatste week van de zomervakantie, zal het jubileumjaar alsnog worden gestart. Het officiële jubileumweekend rondom de oprichtingsdatum, zal plaatsvinden in het weekend van vrijdag 10 december 2021.

Om het 50-jarige jubileum dit jaar toch niet geheel onopgemerkt voorbij te laten gaan, plaatst de leiding van ’t Kreatief wekelijks een fotoreportage op diverse social media kanalen met mooie beelden uit de historie van dit gouden en nog altijd springlevende jongerencentrum uit Sint Hubert.

Zie voor meer informatie rond Stichting Kreatief Ontmoetings Centrum Sint Hubert www.kreatief.com.