Het Pop-up restaurant in the Barn ging hem niet worden deze kerst, dat was de jongens van Kasteel Tongelaar al snel duidelijk. Zoals zoveel horeca-ondernemers is het ook voor Hans van der Steijn en Emil Minten flink aanpakken en creatief denken om het hoofd boven water te houden. Omdat de reacties op het initiatief ‘Traiteur Tongelaar’ zo positief zijn gaan ze dit de gasten met kerst ook aanbieden.

Traiteur Tongelaar

Traiteur Tongelaar is een idee van Chefkok Hans van der Steijn en zijn team. Elke maandag komt het Tongelaar-team bij elkaar om een nieuw weekend-menu te verzinnen. Iedereen heeft daarin zijn eigen inbreng. Dat kan gaan van een oud familierecept tot iets wat iemand zelf heel graag willen bakken of koken. Vanaf woensdag gaan ze samen de keuken in de keuken om te helpen met de bereiding. Witte of zwarte brigade, dat maakt niks uit. “Het belangrijkste is deze tijd goed door te komen en zoveel mogelijk personeel aan het werk te blijven houden,” legt Emil Minten uit, “door allemaal te koken bijvoorbeeld.”

Thuis ‘restaurantje’ spelen

Voor kerst heeft het team een 4-gangen menu bedacht voor thuis. In een box. Alle gerechten zijn gekoeld verpakt in handige aluminium-schaaltjes die je zo de oven in kunt schuiven. Maar wel met de smaak en top-kwaliteit die we van de chefkok gewend zijn.

Bij bestelling van de box krijg je mooie menukaartjes voor op tafel, in de stijl van Tongelaar. Wil je echt thuis restaurantje spelen dan kun je ook nog de Kerst-playlist van Tongelaar downloaden op Spotify. Dat is muziek die normaal in het Pop-up restaurant gespeeld wordt. “Hoef je alleen nog thuis de tafel mooi te dekken en de oven aan te zetten,” voegt Hans toe “en de complimentjes steek je in je eigen zak :)”

Vers en lokaal

Alles wordt zoveel mogelijk vers gemaakt van seizoensproducten en waar mogelijk uit de regio. Zo wordt de wildstoof bereid met de Kast Ale van Brouwerij de Blauwe Knoop. Dat geeft de stoofpot een vleugje port. De pompoenen, rozemarijn-aardappeltjes en appels komen van bioboer Jaap Melgers, die de akkers op Tongelaar in gebruik heeft. Naast het 4-gangen menu kun je ook losse producten bestellen als soepen, salades en hoofdgerechten.

Praktische info

Bestellen van de 4-gangen Kerstbox kan tot uiterlijk 20 december 2020. Ophalen op donderdag 24 december tussen 12 en 17 uur. Het ‘winkeltje’ van Traiteur Tongelaar is tijdens de lockdown elke vrijdag en zaterdag open van 14:00 tot 18:00 uur. Je kunt je boodschapjes daar veilig doen. Parkeren mag bij het kasteel. Check altijd de website voor de meest actuele informatie: www.kasteeltongelaar.nl.