Jasmijns EP `Alien’ is sinds 4 december verkrijgbaar. Hierop de nummers ‘Blue Time’ na ‘All the Things’ en ‘Heaven’. De drie singles samen vertegenwoordigen de veelzijdigheid van haar volledige EP ‘Alien’.

De 20-jarige Sint Hubertse Jasmijn van den Hoogen is een solo-artiest, maar dat is aan haar rijke creaties niet te horen. Om haar unieke blik op de wereld te verkondigen zoals een singer-songwriter dat doet, verlegt ze als producer de grenzen om zichzelf te begeleiden met synths en beats. Zo geeft Jasmijn haar eigen draai aan de hedendaagse popmuziek en wordt een verrassende vorm van moderne indie-pop geboren.

In oktober 2019 bracht Jasmijn haar eerste single ‘All the Things’ uit. Daarna zette ze een crowdfunding op om haar volledige EP uit te brengen. De succesvolle campagne leverde het streefbedrag op voor een vliegende start van haar muzikale carrière. Ze liet zich niet tegenhouden toen de concertzalen sloten in april en deed een live-sessie op een verlaten uitgaanscentrum in haar huidige woonplaats Eindhoven. Midden op een uitgestorven Stratumseind speelde Jasmijn haar nummer ‘Empty Soul’.

Jasmijn schreef ‘Blue Time’ al in de zomer van 2019 toen alles nog anders was. “Ik voelde dat er een moeilijke periode op ons stond te wachten. Daarom wilde ik al een troostende boodschap uitdragen, alleen al om mezelf een hart onder de riem te steken.” Vertelt Jasmijn. Aankomend jaar zal ze de rest van haar singles 1 voor 1 vrijgeven. Haar EP ‘Alien’ is sinds 4 december te koop op Bandcamp, ‘Blue Time’ verschijnt ook op andere muziekplatforms.

Volgende week zondag 13 december is Jasmijn (tussen 12.00 uur en 14.00 uur telefonisch) te gast in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje en is ook haar nieuwe nummer te horen.