In het kader van de 4 wensbomen wil ik (Marja Verheijen) ook graag een steentje bijdragen aan het creëren van toch wat kerstgevoel in een tijd, dat we Kerstmis anders zullen vieren dan we gewend zijn.

Mijn naam is Marja Verheijen en na 35 jaar gewerkt te hebben op basisschool ‘t Stekske in Langenboom ben ik afgelopen augustus vervroegd met pensioen gegaan.

In het voorjaar vond ik tijdens een wandeling met ons hondje in het bos tegenover ons een steen met daarop een kleurrijke vogel geschilderd. Een nieuwe hobby was geboren.

Wat is de bedoeling van deze beschilderde stenen, ook wel wensstenen, droomstenen, geluksstenen of zwerfkeien genoemd? Maak een wandeling in de natuur, zoek een aantal mooie stenen, schilder er een leuke tekening op en laat hem weer zwerven.

Inmiddels heb ik al vele stenen in de omgeving van Mill verspreid en hopelijk was er even iemand blij met mijn kei. In ieder geval hebben sommige stenen al tot leuke reacties geleid of was de steen aanleiding voor een mooi verhaal.

Hoe dan ook: de vinder ervaart het altijd als een geluksmomentje en de steen tovert even een glimlach op zijn gezicht. En soms leidt het tot een ontroerend verhaal, als iemand op het juiste moment een steen vindt, die ook nog eens past bij de situatie, waarin diegene verkeert. Zo mooi om soms terug te horen, wat zo’n steen met iemand kan doen en wat de steen voor iemand kan betekenen. Het is dan ook bijzonder om te ervaren hoe een steen mensen kan verbinden.

Ik zal vanaf 12 december ruim 300 stenen gaan verspreiden in de nabije omgeving van de 4 wensbomen in de hoop, dat er iemand gelukkig van wordt, al is het maar voor heel even. De steen mag je mee naar huis nemen of je geeft de steen aan iemand, die belangrijk voor je is of het even nodig heeft. Je mag de steen ook verder laten zwerven op een andere plek, zodat iemand anders hem weer kan vinden.

Op de achterkant van elke steen, staat een klein rood hartje, want ik heb de steen met passie gemaakt, met liefde gegeven en hopelijk wordt ie met dankbaarheid ontvangen. Vind je een steen van mij dan mag je hem aanmelden op de Facebookpagina Kei Tof. Of je stuurt een foto met daarbij beschreven waar je hem gevonden hebt en wat je er verder mee gedaan hebt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het zou leuk zijn om van enkele stenen wat terug te horen over de reis, die ze afleggen of over het plekje, waar ze zijn beland. In de zak van een kinderjasje, in de tuin van de buurvrouw, bij de kerstboom van oma, of was het een cadeautje voor een jarige? Of misschien wordt ie in het nieuwe jaar samen met alle andere kerstspullen in de doos ingepakt om volgend jaar weer tevoorschijn te komen als herinnering aan die toch wel bijzondere Kerst van het jaar 2020. En wat zou het mooi zijn, als je nu enthousiast bent geworden en ook stenen gaat beschilderen.

Bij deze wil ik iedereen een kei gezellige Kerst wensen en een steengoed Nieuwjaar.

Ik heb een steen gelegd
Daarmee iets moois gezegd
Ik maak iemand blij
Gewoon met een kei
Een klein gebaar
Voor het nieuwe jaar.