“Nou ben ik er klaar mee” verzuchtte de directeur Menno van Halem nadat hij voor de zoveelste keer aan de slag kon met meiden die elkaar online en live het leven zuur maken.

“Zij keek naar mij, zij zei lelijke dingen via Whatsapp, zij stuurde rare foto’s van mij rond via snapchat, zij zei dat hij zei dat ik..., enzovoort”. Iedere keer als hij, de leerlingcoördinator of de adjunct-directeur met deze meiden in gesprek ging begonnen de meiden te lachen bij de opmerking: “wat een meidengedoe, wij mannen snappen dat niet”. Soms ging het zover dat we er echt last van hadden op school. “Dat moet anders kunnen”, was de gedachte van de directeur. Samen met het zorgteam bedacht hij de optie om de Millbuddies (groep leerlingen uit de bovenbouw die leerlingen uit de onderbouw met raad en daad bij staan) in te schakelen.

Toen kwamen we in contact met de stichting Meidenvenijn.nl en in samenspraak met ons hebben zij een training georganiseerd voor de Millbuddies en 10 medewerkers van school. Op 10 december is deze training gegeven. In de ochtend aan Millbuddies en medewerkers tegelijkertijd, in de middag nog met meer diepgang voor de medewerkers. De training was intensief en leerzaam en gaf veel aanknopingspunten om inzicht te krijgen in meidenvenijn en er effectief mee aan de slag te gaan. De trainer haalde ons wel gelijk uit de droom: Meidenvenijn stop nooit.

Met deze aanpak hoopt de school beter toegerust te zijn om meidengedoe te voorkomen én als het voorkomt effectiever te kunnen handelen om te voorkomen dat het nog verder uit de hand loopt.

De school is er trots op dat zij samen met Meidenvenijn deze dag heeft kunnen organiseren. Uniek om leerlingen en personeel tegelijkertijd te trainen en ze hebben er alle vertrouwen in dat het iets gaat opleveren voor de meiden op deze school.