De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft naar aanleiding van de indringende toespraak van minister-president Mark Rutte van maandag 14 december besloten dat in de Rooms-Katholieke kerken dit jaar op kerstavond geen publieke vieringen, zoals de nachtmis, zullen plaatsvinden.

Dat betekent dat er tussen donderdag 24 december 17.00 uur en vrijdag 25 december 07.00 uur in het geheel geen publieke vieringen worden gehouden. Juist de vieringen op kerstavond en in de kerstnacht worden doorgaans door veel mensen bezocht. De bisschoppen willen in deze periode van lockdown een beweging van veel mensen tegelijk voorkomen.

De Lokale Omroep Mill zal de nachtmis van donderdagavond 24 december om 22.00 uur vanuit de kerk in Mill live uitzenden op Tv. Op deze manier kunnen gelovigen deze nachtmis toch vanuit thuis bijwonen. Op 1e kerstdag zal de kerkdienst van 10.00 uur op de radio worden uitgezonden.

Zie voor een overzicht van frequenties waarop de Lokale Omroep Mill te horen en zien is de website van de L.O.M.. Hierop is ook de mogelijkheid te vinden wereldwijd live mee te kijken en luisteren.