Op 4 december lanceerde Jasmijn van den Hoogen uit Sint Hubert de EP `Alien’. Hierop de nummers ‘Blue Time’ na ‘All the Things’ en ‘Heaven’. De drie singles samen vertegenwoordigen de veelzijdigheid van haar volledige EP ‘Alien’.

Muziek speelt in het leven van Jasmijn van den Hoogen een belangrijke rol. Zo nam ze ook al ooit deel aan het Junior Songfestival. “Ik zat op het Merletcollege in Cuijk, maar school was eigenlijk niet zo mijn ding,” vertelde ze vorige week in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. “Mijn moeder zei, misschien moet je een muziekschool gaan doen. Zo ben ik uiteindelijk op het Rock City Instituut terecht gekomen in Eindhoven. Dat is een hele vrije school waar het vooral gaat om muziek maken in bandjes.” Thuis speelde Jasmijn ook piano maar ze breide dit uit met gitaar en ook speelt ze ondertussen basgitaar. “Daarnaast produceer ik ook mijn eigen nummers en dat via de laptop.”

De 20-jarige Sint Hubertse is een solo-artiest, maar dat is aan haar rijke creaties niet te horen. Om haar unieke blik op de wereld te verkondigen zoals een singer-songwriter dat doet, verlegt ze als producer de grenzen om zichzelf te begeleiden met synths en beats. Zo geeft Jasmijn haar eigen draai aan de hedendaagse popmuziek en wordt een verrassende vorm van moderne indie-pop geboren.

In oktober 2019 bracht Jasmijn haar eerste single ‘All the Things’ uit. Daarna zette ze een crowdfunding op om haar volledige EP uit te brengen. De succesvolle campagne leverde het streefbedrag op voor een vliegende start van haar muzikale carrière. Ze liet zich niet tegenhouden toen de concertzalen sloten in april en deed een live-sessie op een verlaten uitgaanscentrum in haar huidige woonplaats Eindhoven. Midden op een uitgestorven Stratumseind speelde Jasmijn haar nummer ‘Empty Soul’.

Een tijdje geleden koos Jasmijn ervoor om solo te gaan. “Maar ik wil toch weer met een band gaan spelen. Dat is fijner qua repeteren en zo. Ik hoop dat de kroegen weer snel open kunnen, want live spelen met publiek en veel mensen bij elkaar, dat is wat ik graag zou willen. Ook hoop ik dat het festivalseizoen er weer wat kleurijker uit ziet. Ik zou ook op Freerail staan dit jaar, maar dat ging door de maatregelen alleen door als streamrail. Deze zomer heb ik ook weinig optredens gehad en dan merk je pas hoe je dat mist.”

Haar EP ‘Alien’ is sinds 4 december te koop op Bandcamp, ‘Blue Time’ verschijnt ook op andere muziekplatforms. Neem voor meer informatie contact op met Jasmijn, dit kan via diverse social mediakanalen.