Waterschap Aa en Maas is gestart met het baggeren van het Peelkanaal tussen de Volkelseweg en de Karstraat in Mill. De werkzaamheden zijn eind februari 2021 klaar.

Baggeren is een belangrijke vorm van sloot onderhoud. Zonder baggeren slibben sloten en beken dicht. Daardoor kan er onvoldoende water aan- of afgevoerd worden, wat bij hevige regenval tot wateroverlast kan leiden. Ook kan de waterkwaliteit verslechteren omdat er minder zuurstof aanwezig is.

Locatie en planning

In opdracht van Waterschap Aa en Maas voert aannemer De Jong Zuurmond de baggerwerkzaamheden uit aan het Peelkanaal in Mill. Het betreft het traject tussen de Volkelseweg en de Karstraat. De uitvoering van deze werkzaamheden kan enige hinder veroorzaken. Zo zal het fiets en wandelpad langs het Peelkanaal enige tijd afgesloten worden. Dit wordt begeleid met omleidingsroutes. De werkzaamheden zijn eind februari 2021 klaar.

Historie

In de Tweede Wereldoorlog hebben er in de nabijheid van het Peelkanaal gevechtshandelingen plaatsgevonden. Uit onderzoek is gebleken dat er mogelijk niet gesprongen explosieven in de waterbodem aanwezig zijn. Deze zullen door deskundigen met gepaste maatregelen verwijderd worden.