Afgelopen week werden de taal cafébezoekers thuis verrast met een klein presentje en het wensschijfje voor in de wensboom.

Het taalcafé is al vanaf de eerste lockdown niet meer open geweest en dat is voor menig bezoekers een groot gemis. Deze avonden bieden de bezoekers de mogelijkheid om in contact te komen met medebezoekers en vrijwilligers en wordt er flink geoefend in het spreken van de Nederlandse taal. Vaak aan de hand van diverse thema’s. Voor vele van hen kwam ook de inburgering stil te staan en was Nederlands oefenen alleen nog mogelijk via de computer.

Teklezgi uit Mill, een van onze trouwe deelnemers van het taalcafé heeft net voordat de corona toesloeg, zijn gezin na 5 lange jaren dankzij de gezinshereniging, weer in zijn armen mogen sluiten. Voor dit gezin is deze hereniging de belangrijke gebeurtenis in 2020. De kinderen gaan inmiddels naar school en ontwikkelen zich prima. Wij zijn blij dat het gezin nu weer compleet is en dat ze aan hun toekomst kunnen bouwen. Hun wens is al uitgekomen. En wij wensen voor 2021 meer van dit soort geluksmomentjes. Hopelijk is het corona virus snel onder controle zodat we onze taalavonden weer kunnen starten , want oh wat missen we dat met z’n allen.

Namens het taalcafé, wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021!