Foto: Cockie Kremers

Door de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2022, komt er een einde aan de zelfstandige Lokale Omroep Mill. Per gemeente is er namelijk maar ruimte voor 1 omroep. Vandaar dat de L.O.M. samen met Omroep Land van Cuijk een nieuwe gezamenlijke omroep zal gaan vormen.

“We gaan onze krachten bundelen en vormen dan samen een nieuwe omroep,” vertelt Mayke Selten van den Elzen. Zij is voorzitter van de Lokale Omroep Mill. “Dat alles zal pas in de loop van 2022 officieel zijn, omdat de nieuwe gemeenteraad Land van Cuijk daarover moet besluiten. Maar het is de bedoeling al voor de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november 2021 samen programma’s te gaan maken.”

Ondertussen zijn er bestuurlijk al diverse gesprekken geweest en werken de 2 omroepen gestaag aan de plannen voor de toekomst. “Dit zal voor de vrijwilligers zeker even anders zijn. De reacties zijn wisselend, want het is nog niet duidelijk wat dit voor de individuele programma’s gaat betekenen. Dit zorgt ook wel voor vragen en wat onrust.” De nieuwe (Streek) Omroep Land van Cuijk zal straks een nieuwe RTV-programmering maken. “Maar het maken van de programma’s, de energie en liefde die je daar in steekt zal zeker niet veranderen.” Overigens hebben de 2 omroepen dit jaar al aan elkaar kunnen wennen, want in de eerste coronamaanden was er al een intensieve samenwerking en uitwisseling van programma’s.

Maar niet alleen het komende jaar zal een bijzonder jaar worden voor de Lokale Omroep Mill. Ook dit coronajaar was voor de L.O.M. anders dan anders. “Ik heb nog eens alle groeps-apps die we hebben doorgelezen. Dan kun je alleen maar trots zijn als voorzitter. We hebben echt veel gedaan, iedereen was erg actief en het gevoel van de vroegere piratenrij en begin jaren van de omroep kwamen weer helemaal terug.” Hiermee doelt Mayke op de extra radio- en televisieprogramma’s die gemaakt werden, oud-medewerkers pakten hun programma weer op en er ontstonden ook nieuwe samenwerkingsverbanden en mooie extra initiatieven.

Ook kon de Lokale Omroep Mill dit jaar wat nieuwe vrijwilligers verwelkomen. “We hebben een reclamecampagne om belangstellenden op te roepen eens te komen kijken wat we allemaal te bieden hebben. De extra programmering in coronatijd heeft er ook voor gezorgd dat we extra gehoord en gezien werden en ook dat leverde weer extra vrijwilligers op die zich hebben aangemeld.” De Lokale Omroep Mill mag zoveel RTV-programma’s maken als men wil, dus er is altijd wel ruimte voor nieuwe vrijwilligers. “Op het gebied van radio, televisie en Tv-krant kunnen we altijd versterking gebruiken. Maar ook hebben we een technische dienst die op de achtergrond hard aan het werk is. Het gaat dus niet alleen om het maken van programma’s.”

Belangstelling vrijwilliger te worden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en men neemt contact op voor een afspraak en rondleiding in de L.O.M.-studio in Myllesweerd in Mill.