Per 1 januari 2022 vormen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis de gemeente Land van Cuijk. Dit zal ook zorgen voor een nieuw landschap van politieke partijen.

In de gemeente Mill en Sint Hubert hadden we de laatste raadsperiodes 3 partijen. Het CDA Mill en Sint Hubert gaat nu samen met de overige afdelingen op in CDA Land van Cuijk en AB’90 en VKP gaan samen met andere lokale partijen op in een nieuwe politieke partij. Elders in het Land van Cuijk waren al lokale afdelingen van landelijke partijen en daar komt, als het aan Ger Konings uit Sint Hubert ligt 50Plus Land van Cuijk bij.

“In Brabant zijn al meer lokale afdelingen van de 50Plus partij actief,” vertelt Ger Konings uit Sint Hubert. “Wij willen nu ook in het Land van Cuijk een afdeling oprichten en op 24 november deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Land van Cuijk. Hiervoor roepen we mensen op die de 50Plus partij een warm hart toedragen zich te melden. We willen een volwaardige fractie neerzetten in het nieuwe gemeentebestuur.” De 77-jarige Konings geeft aan zelf geen belangstelling te hebben in een raadszetel. “Wij hopen op wat jongeren die zich in willen zetten. Zelf wil ik wel in het bestuur, maar voor de raadszetels hopen we op wat jongeren.”

Meer weten over 50Plus Land van Cuijk in oprichting of wilt u zich aanmelden? Mail dan naar Ger Konings Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en hij neemt contact met u op.